Azaz a korábbi elnök, Nagy Csaba palamenti képviselősége miatt megválasztott új baranyai közugyűlési elnöknek, Madaras Zoltánnak hamar új jegyző után kell néznie, értesült a hírről a Szabad Pécs.

A cikk a hirdetés után folytatódikDr. Göndöc András (36) megerősítette a Szabad Pécsnek azt, hogy kezdeményezte a lemondását, közös megegyezéssel. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem politikai oka van a döntésének, és pláne nem azért megy el, met új főnök érkezett a Pécs főterén álló megyeházára.

És ez a nyilatkozat most összhangban áll azzal, ami a Szabad Pécs értesülése is volt. Úgy tudjuk, Madaras is nagyon szerette volna, ha marad Göndöc a helyén, és a főjegyző is dolgozott volna tovább, ha nem kap egy megkeresést a versenyszférából.

A megyei főjegyző ugyanis a fiatal kora ellenére világéletében a közigazgatásban dolgozott, már az egyetemről kikerülve egy ormánsági önkormányzatnál vállalt állást, ami 2002-ben volt. Később Siklós jegyzője lett, 2002 óta pedig már baranyai főjegyzőként dolgozik. Sőt, igazából már négy elnököt és egy elnöki feladatokkal megbízott alelnököt szolgált ki. És, bár ez a szervilizmusát vagy jó káderségét is mutathatná, a Göndöc Andrást ismerők egyöntetűen mind azt mondták, hogy alapvetően egy szakemberről van szó, aki tényleg szeretett a közigazgatásban dolgozni (már a PTE jogi karán is ez volt az a terület, amely iránt érdeklődött), mert fontosnak tartja még mindig a közszolgálatot, és bár jóban volt a politikusokkal, mindenkivel megtalálta a hangot, igazából ő maga sosem foglalkozott politikával, pártpolitikával pedig pláne nem.

Sőt, úgy tudjuk, hogy egy nemzetközi, horvát-szlovén-magyar önkormányzati területfejlesztési társulás vezeztői posztját is ezért vállalta el pár éve, társadalmi munkában.

Amikor erről a pozíciójáról kérdeztük, Göndöc úgy nyilatkozott, hogy azt még szeretné az új munkájával párhuzamosan is egy darabig mindnképpen végezni, és azt is felajánlotta, hogy ameddig igénylik, segít tanácsokkal, ugyancsak pro bono.

Az új állásról annyit mondott, hogy a versenyszférába megy dolgozni, cégjogászként, s olyan ajánlatot kapott korábban, amit igazából nem lehetett visszautasítani, habár egy ideig eltartott mire igent mondott. Viszont azért választott mégis az új munka mellett, mert az számárá új kihívás lesz, és talán ha most nem vált, akkor világéletében a közigazgatásban maradt volna.

Göndöc András várhatóan a nyár végéig marad a hivatalában, az ő munkáját aljegyzője veszi át mindaddig, ameddig a kötelezően kiírandó pályázat során nem találják meg az utódját.

KategóriákMETÁL