Miért? Mert csak! Értesült a hírről a Szabad Pécs. A Párbeszéd új képviselője mellett így a már csak volt mánfai polgármester is legfeljebb a jövő hétfőn lesz új parlamenti képviselő, köszönhetően egy másik baranyai országgyűlési képviselő, Hargitai János által vezetett bizottságnak.

A cikk a hirdetés után folytatódikA parlament mentelmi bizottsága ugyanis mégsem ült össze, hogy gyakorlatilag egy rutinszavazással engedje, hogy a két új képviselő letegye az esküjét. Sőt, még azt követően is összehívhatták volna az ülést, de erre nem került sor. Hogy Hargitaiék miért nem igyekeztek, nem tudni. Hohn Krisztina ezzel kapcsolatos kérdésünkre azt mondta, hogy nem szeretné feltételezni a szándékosságot, így elfogadja most, hogy ez történt, kizárni azonban nyilvánvalóan nem tudja, közölte.

(És, hát ma végül is a Nemzeti Összetartozás Napja van, nem a Baranyaiak Összetartozásának Napja, na ugye!)

?Majd a ?házbizottságin? kitárgyaljuk az ügyet? – mondta az esetről Kövér László, a parlament fideszes elnöke.

A mentelmi bizottságnak csak egyet szavazni kellett volna, minden mást előkészítettek, tudtua meg a Szabad Pécs az eset után Hohn Krisztinától. Gyakorlatilag oltári szivatás volt ez Kocsis-Cake Olivio-val, és még inkább Hohn Krisztinával szemben, aki hétfőn reggel lemondott mánfai polgármesterségéről is. Egy hétig munkanélküli lesz, utána ülhet be a parlamentbe, ha nem folytatják a szivatását a két új képviselőnek.

Hohn ugyanis megkapta a parlamenti belépőjét,, leadta az autója rendszámát, és elhívta az öt vendéget is, akiket invitálhatott a parlamenti eskütételére. De fél háromkor kiderült, hogy az mégsem lesz, hiába, hogy előzetesen jogorvoslat sem volt velük szemben, és az eskütétel bent is volt a hétfői parlamenti napirendben. Mivel kétnapos ülés vab szállást is foglalt Budapesten, de ő is arra várhat, hogy jövő hétfőn majd esküt tehet, mert a keddi napirendet már nem borítják fel sem miatta, sem a Párbeszéd bissau-guineai származású leendő országyűlési képviselője, Kocsis-Cake Olivio miatt, aki Karácsony Gergely helyére ülhet majd be.

Kocsis-Cake Olivióval az Index közölt éppen hétfőn érdekes interjút. Sőt, az Index megírta már azt is, hogy nem tehettek Hohnék esküt, nekik Kocsis-Cake Olivio az Indexnek azt mondta, hogy ő semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kapott (vagyis hát ő sem – B. A.), arról, hogy miért nem tehet esküt, és miért nem ült össze a mentelmi bizottság. ?A megbízólevelemet reggel átvettem, már csak az eskütételre várok, de nem tudom, mikor tehetem le” – nyilatkozta.

KategóriákMETÁL