Amint azt megírtuk, szombaton délelőtt ülésezett a Baranya Megyei Területi Választási Bizottság. Mindkét komlói fellebbezést elutasították. A fideszes ellen fideszes is szavazhatott, az ellenzékin szavazategyenlőség volt, az elnök döntött.

A cikk a hirdetés után folytatódikFerenczy Tamás, a Komló Összeköt Egyesület polgármesterjelöltje a Szabad Pécs megkeresésére szombaton koradélután azt nyilatkozta, hogy biztos abban, hogy élni fognak a további jogorvoslat lehetőségével. Így tehát a bíróság dönthet majd arról, hogy meg kell-e ismételni a szavazást a 13-as számú kenderföldi választókörzet egyik szavazókörében.

Ahol, mint írtuk, a beszámolók szerint sokakat úgy kísértek be a szavazóhelyiségbe, majd aztán a szavazófülkébe is. Aztán pedig, azokat a delegáltakat, akik ezt szóvá tették, szinte  megfenyegették, hogy hagyják őket “dolgozni”. A delegáltak egy része szerint sokaknál nem álltak fenn azok a körülmények, amelyek alapján ezt a lehetőséget biztosítani és engedélyezni lehetett volna, speciális esetekben ugyanis van lehetőség arra, hogy valaki ne egyedül, hanem kísérővel szavazzon a fülkében.

Mint írtuk, ezzel kapcsolatban, a választás alapelveinek feltételezett sérelme miatt adott be fellebbezést a Komló Összeköt Egyesület. A szombat délelőtt kezdődő megyei területi választási bizottsági ülésen azonban formai okokra való hivatkozással utasították el a beadványt. A nyolcfős választási bizottságban szavazategyenlőség volt, így az elnök, Nochta Tibor nem szavazata döntött az elutasítás mellett.

Nem hivatalos információnk, hogy a területi választási bizottságnak a beadvány formai okokra hivatkozó elutasításának döntése szakamilag megalapozott lehet.

Elutasította a területi választási bizottság a Fidesz beadványát is, ők egy másik komlói szavazókerületben kértek újraszámolást, de annak a beadványnak a tartalmi elutasítása mellett döntöttek. A pontos arányról nincs információink, azonban úgy tudjuk, ott fideszes delegált is a beadvány elutasítása mellett szavazott, annak tartalmi vonatkozásai miatt.

KategóriákMETÁL