Az Országos Rendőr-Főkapitánysághoz címezte a pénteken keltezett levelét fiatalember. A feljelentésről a Zoom írt először, de az már előtte – nyilván más médiumok mellett – a Szabad Pécshez is eljutott.  Amiatt az országosan ismert ügy miatt jelentette fel egy fiatalember (aki a tudomásunk szerint korábban rendőrségen is dolgozott – korábban azt írtuk, hogy rendőt, ez az infó téves volt) az LMP-sországgyűlési képviselőt, Schmidt Mária fiát, amelyet egy cikkben a Magyar Narancs mutatott be ?Immunhiányos tünetek – Mi történik az LMP-ben?? címmel. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódik



FRISSÍTÉS 21.00

Nyilatkozott a Szabad Pécsnek pénteken este az Ungár Pétert feljelentő magánszemély, a békéscsabai Ciblik Dávid. Kérdésünkre elmondta, hogy az téves információnk volt, hogy ő rendőr vagy rendőrként dolgozott volna, ugyanakkor már beosztásban korábban valóban dolgozott rendőrségen is. Elismerte azt is, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció békéscsabai szervezetének a tagja. A feljelentéssel kapcsolatban azt írta a Szabad Pécsnek, hogy őt mindig is érdekelte a politika, mert úgy gondolja, hogy minden polgárnak joga van véleményt alkotni Magyarország vezetőiről, és arról, amit tesznek, mert ez emberek millióinak az életére hatással van.

?A DK-hoz pedig azért csatlakoztam, mert tetszik a programjuk, s úgy gondolom, hogy ha meg tudnák valósítani, az felemelné a hazánkat. Másrészt úgy érzem, ez a párt meghallgatja a kisemberek problémáját és megoldást is kinál nekik”.

 

KORÁBBAN ÍRTUK

Mint ismert egy belső használatra szánt, zárt Facebook-csoportban közölt élő videó egy részlete került napvilágra, amelyben Ungár Péter maga mondja el, hogy úgy kötött szerződést az LMP nevében Ron Werber politikai tanácsadóval az országgyűlési kampányra a múlt év végén, hogy tisztában volt azzal, hogy a szerződés megkötésére abban az időpontban még nem volt felhatalmazása. 

 

 

Ungár azt mondta a videón: ?Én ezt azért írtam úgy alá, hogy erre semmilyen jogom nem volt, hogy semmilyen módon ne legyen ez jogilag kötelező érvényű ránk nézve azt követően. Valószínűleg ez még a bírósági perben nagyon jól fog nekünk jönni.?

 

 

A feljelentő, akiről úgy tudjuk, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett DK tagja, vagy ahoz közel álló személy, azt írta, hogy ?Ungár Péter szavaiból egyértelműen kiderül, hogy Ungár Péter azzal a szándékkal járt el álképviselőként, hogy erre hivatkozással az LMP kibújjon a szerződésben vállalt kötelezettsége alól, és ezzel a szerződéses partnernek szándékosan, előre kitervelt módon kárt okozzon. Ungár Péter abba a hitbe ringatta az LMP szerződéses partnerét, hogy ő az LMP-t jogszerűen képviseli a szerződés aláírása során, így a szerződés alapján a szerződéses partner elkezdi a saját maga kötelezettségeit teljesíteni, de ennek a szerződésben kikötött ellenértékét az LMP soha nem fogja kifizetni.

Ungár Péter ezzel elkövette a Büntető törvénykönyv 373. § (1) bekezdésében meghatározott bűncselekményt:  ?Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.?

A fiatalember arra kérte az Országos Rendőr-Főkapitányságot, hogy feljelentése alapján a Legfőbb Ügyész kezdeményezze a Magyar Országgyűlés elnökénél Ungár Péter képviselői mentelmi jogának felfüggesztését, majd az Országgyűlés döntését követően a nyomozást indítsa meg Ungár Péter gyanúsítottal szemben, csalás bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt.

 

Az ügy egyébként amiatt is nagyon érdekes, mert bár Ungár Péter körül most forr a levegő, és sokan már temetik/temetnék politikusi karrierjét (ehhez azért idézzük fel, hogy vajon milyen ügyeket is ismerünk csak az elmúlt 6-8 évből, és milyen következményekkel – mínusz vak komondor pl.), de a dolgo jogi része azért lehet még nagyon érdekes, mert az LMP-vel végül idő előtt szakító volt MSZP-tanácsadó Ron Werber éppen azt állítja, hogy az a szerződés, amelyet Ungár aláírt, éppenhogy érvényes.

KategóriákMETÁL