A rendőrök, tűzoltók és mentők összefogásával  azonban sikerült megmenteni őket. Fürdőzni indult egy csoport szerdán a Drávára, Felsőszentmártonnál. Egy gyermeket azonban elsodort a víz, többen pedig egy kőgáton és egy szigeten rekedtek, számolt be a hírről a rendőrség.

A cikk a hirdetés után folytatódikA rendőrségi központba szerdán délután tett bejelentést egy horgász arról, hogy a Dráva folyón, Felsőszentmárton térségében egy nő és egy gyermek egy kőgáton rekedt. A rendőrség ügyeletese azonnal két hajót útba indított, egyet Drávaszabolcsról, a másikat a szomszédos Somogy megyéből. A bejelentővel többször is beszéltek, így derült ki az is, hogy nemcsak egy nő és egy gyermek rekedt a kőgáton, hanem egy fiút el is sodort a víz, ám végül sikerült megkapaszkodnia egy ágban. Az is ezt követően derültki, hogy rajtuk kívül további három fiatal rostokolt még egy, a határfolyó kis szigetén.

A helyszínre elsőként a Sellyei Rendőrőrs két körzeti megbízottja ért, akik nem késlekedtek, egyikőjük figyelte és szóval tartotta a vízben rekedt 12 éves fiút, kollégája pedig felkutatta a közelben lévő csónak tulajdonosát. Ő azonnal a helyszínre sietett, és a motor felszerelését követően két sellyei tűzoltóval vízre szállt, majd közösen kimentették a gyermeket a vízből, akit a partot érést követően átadtak a mentőszolgálat munkatársainak. Ezután a fiú kőgáton rekedt 36 éves édesanyját és a vele lévő 5 éves kisfiát mentették ki, végül a szigeten várakozó 14 éves fiút, valamint a 13 és a 15 éves lányokat is kihozták a partra.

A rendőrök, tűzoltók és mentők gyors, összehangolt akciójának eredményeképpen senki sem sérült meg.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

KategóriákMETÁL