Hatalmas iramú zöldülés ütheti fel a zöld fejét a városban.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy zöld tematikájú pályázatról tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt Kővári János, az önkormányzat zöld biztosa, aki korábban polgármesterjelölt is volt, de a fideszes aspiráns javára visszalépett, az általa vezetett ÖPE pedig együtt indul a Fidesszel az őszi önkormányzati választáson.

A lapunknak eljuttatott zöld közlemény szerint  a Zöld Város program keretében írt ki ma az önkormányzat 30 milliós keretösszeggel pályázatot, amelynek címe ”Miénk itt a tér!”. Célja az, hogy azokon a helyeken, ahol nincsenek zöldfelületek, főleg Pécs belvárosában, akár függőleges felületeken is legyen zöldítés. Ahol pedig van, például Kertvárosban vagy Uránvárosban, esetleg a keleti városrészben, de megszűnt a közösségi funkció a leromlott állapotú játszótereken, ott ezen zöldfelületek közösségi célú használatát mozdítsa elő.

Magánszemélyek nem, de bármilyen bejegyzett közösség, jogi személy pályázhat, tehát ezúttal a civilek mellett akár gazdasági szervezetek vagy társasházak, lakásszövetkezetek is, kivéve pártokat és szakszervezeteket.

Egy pályázó maximum két pályázatot nyújthat be, de egy helyszínre csak egyet. A pályázatok minimum 100 ezer forintos támogatást nyerhetnek, a maximum 500 ezer forint. Legalább 10 százalék önrészt kell vállalni – áll a zöld biztos közleményében.

A pályázatokat szeptember 10-ig kell beadni, de előzetesen a BIOKOM-mal egyeztetni kell a köztéren megvalósuló projekteket. A sikeres pályázatokat már ez év októberében el lehet kezdeni megvalósítani. A pénz felhasználás 2020 novemberéig lehetséges, azt követően kell elszámolni.

A célt a következőképpen fogalmazta meg Kővári János zöld biztos a közleményben: “Pécs legyen Európa Zöld Fővárosa, ahol büszkék vagyunk a városunkra és ahol jó élni!”

Illusztráció: Pixabay.com

KategóriákMETÁL