Két kábítószer-kereskedőt és több fogyasztót is elfogtak a rendőrök Pécsett, miközben nagyjából két kilogramm “kábítószergyanús anyagot” foglaltak le, adta hírül a rendőrség.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz “összehangolt akció” Pécsett, a Kertvárosban zajlott és öt férfit fogtak el egy sajtó elleni merénylettel felérő nevet kapó egység, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei. Az akció július 18-án a késő esti órákban történt. A közlemény szerint az öt személy közül négynél 8,4 és 11,1 gramm drogot (hivatalosan: “kábítószergyanús keltő anyagot”) találtak, a kábítószer gyorsteszt azonban nem csak ennél a négy, hanem az ötödik férfinál is pozitív lett. Így mindegyik férfit előállították, és kábítószer birtoklása miatt nyomozást indított ellenük a Pécsi Rendőrkapitányság.

 

 

De ez még nem minden, mert a pénteki rendőrségi közlemény egy elfogás-sorozatról szól. A Közterületi Támogató Alosztály még aznap este, szintén a pécsi Kertvárosban két férfit és egy nőt fogott el a lakásukon, akik a megalapozott gyanú szerint kábítószerrel kereskedtek. A rendőrök a két lakásban megtartott kutatás során összesen mintegy két kilogrammnyi pasztát, tablettát és zöld növényi származékot, valamint készpénzt és kábítószerrel szennyezett tárgyakat foglaltak le.

 

 

A két férfit és egyikőjük élettársát előállították, majd kihallgatták őket gyanúsítottként.

A 21 éves nő ellen kábítószer birtoklása, míg 42 éves élettársa és a másik lakásban elfogott 25 éves férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság. Az őrizetben lévő két kereskedővel szemben a rendőrség előterjesztést tesz letartóztatásuk indítványozására.

 

KategóriákPOP