Kőváriék szerint nem ott kellene megépíteni a pécsi élményfürdőt, ahová azt Páváék tervezték, és lehet hogy végül ez így is lesz. Kővári János kedden, sajtótájékoztatón elmondta ugyanis, hogy az ő kérésére a pécsi városháza elkészített egy új tervet a leendő pécsi akvapark helyszínére, méghozzá a Tüskésrétre.

A cikk a hirdetés után folytatódikMár jó ideje mondja a tervezett pécsi élményfürdőről, hogy nem lesz jó helyen az Expo Center mellett Kővári János és az ÖPE – nem idevágó megyjegyzés:  ha mégsem jönne be a jövőben, ennél is hosszabb távon a politikuskodás, javasoljuk Kővárinak zenekar alapítását és e név felvételét, mert egészen jól hangzik.

A legutóbb éppen a múlt héten tartott erről satótájékoztatót Kővári János. Mint azt keddi sajtótájékoztatóján újra elmondta: a korábban tervezett Füzes-dűlő helyszín több szempontból sem alkalmas, hiszen egyrészt magánterület – vagyis a kivásárlása rendkívül megdrágítja a megvalósítást ?, másrészt ?a közeli szennyvízátemelő szaghatása kellemetlen lehet a strandolók számára? – ja, és nem mellékes, hogy nincs meleg víz sem a helyszínen.

Kővári János azt mondta, hogy a pécsi városvezetés, az ÖPE elnökének a kérését meghallgatva új javaslattal állt elő, miszerint az élményfürdő a ma már népszerű tüskésréti Centrál Park részét képező, korábbi hadipark helyszínén valósulhatna meg, ha a közgyűlés is elfogadja, leghamarabb szeptemberi első ülésén.

Kővári János a helyszín-módosítást nemcsak a hely adottságai miatt kezdeményezte, hanem mert szerinte fontos, hogy a Modern Városok Program milliárdjait elsősorban olyan beruházásokra fordítsa a város, amely hozzájárul a fenntarthatósághoz. És ha a Tüskésrétre kerülhet az élményfürdő, fele annyi pénzből megvalósítható lenne, mint a Füzes-dűlőben, így mellette megvalósulhatna az elektromos buszok beszerzése is.

A Tüskésrét pedig a többi meglévő szabadidős elemmel, egy új ökoparkkal és az aquaparkkal a régió legnagyobb szabadidőközpontjává válhat.

KategóriákMETÁL