Nem pusztán új beruházásokat, fejlesztéseket, épületrekonstrukciókat  jelent a Pécsi Tudományegyetemnek a  Modern Városok Program által nyújtott támogatás, de jelentős mennyiségű és minőségű eszközbeszerzésre is sor kerül, elsősorban az orvostudomány és egészségügy területén. Hétfőn érkezett a Pécsi Gyermekklinika sebészeti ambulanciájára egy nagyfrekvenciás ultarhang készülék ennek a programnak köszönhetően, szól a PTE sajtóközleménye.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz új eszköz törések, sérülések diagnosztizálásában és kezelésében jelent hatékony segítséget. És ez azért is fontos, mert a gyerekkori törések, bokaszalag sérülések gyakoriak. A hivatalos vizsgálati eljárás jelenleg fizikális vizsgálatból, illetve röntgen felvétel készítéséből áll. Az új, jobb felbontású ultrahangos vizsgálattal a sérülések súlyossága sokkal precízebben megítélhető. Az eszköz további nagy előnye, hogy a mozgásszervi ultrahang segítségével az egyszerű helyretételt igénylő egyes törések esetén a röntgen, illetve képerősítő készülékek használata jelentősen csökkenthető.

?Nemzetközi trendek jelzik, hogy robbanásszerűen terjedni fog a nagyfrekvenciás ultrahang készülék használata. Az új eszköz hatással lesz a betegellátásra, épp hivatkozott előnyei miatt, ugyanakkor hatással lesz a tudomány világára is, hiszen a pontosabb adatok megismerése, a klinikai esetek részletesebb leírása és azok feldolgozása új kutatási eredmények elérését és publikálását teszik lehetővé? – mondta el a beszerzésről a PTE közleménye szerint Decsi Tamás professzor, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákPOP