Hollywood által is ünnepelt és sokszorosan díjazott zeneszerző, Gustavo Santaolalla ad koncertet pénteken, augusztus 31-én este a pécsi Kodály Központban. A program az idei, háromhelyszínessé lett Domingo Classics csúcseseménye. Egy felajánlásnak köszönhetően a világhírű zeneszerző és előadó koncertjét több mint kétszáz baranyai iskolás tekintheti meg.

A cikk a hirdetés után folytatódikUtóbbit hétfőn, Pécsett, sajtótájékoztatón jelentette be Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke. A megyei önkormányzat szerepe ebben az ügyben most annyi, hogy ők közvetítettek a produkció és az iskolák, pontosabban a zeneiskolák és hangszeres játékot, ének-zenét tanító pedagógusok között. Elsősorban hátrányos helyzetű, és valamilyen zenei-művészeti tanulmányokat folytató gyerekek kapnak jegyet a pénteki pécsi koncertre.

A megyei közgyűlési elnök azt mondta, hogy az adományozó szeretné megőrizni az inkognitóját, a jó cél érdekében szívesen segített, de nem kíván a gyerekeknek való őszinte felajánlással a nyilvánosságban szerepelni.

Magonyi András Zsolt, a Domingo Classics társigazgatója azt hangsúlyozta a sajtótájékoztató után a Szabad Pécs kérdésére, hogy Santaolalla nem csupán az egyik legkeresettebb zeneszerző Hollywood-ban, és kitűnő szervező, aki híres arról, hogy szereti a gyerekeket és rendszeresen vesz részt nekik szóló jótékonysági programokon is, de Amerika 25 legbefolyásosabb személye közt tartják nyilván.

 

Madaras Zoltán és Magony András Zsolt a hétfői pécsi sajtótájékoztatón

A művész Budapesten és Villányban is fellép majd, ugyanis a Pécshez kötődő idei Domingo Classics-nak, részben a változó lehetőségek miatt Budapesten és Villányban is lesznek programjai.

A Szabad Pécs kérdésére Magony András Zsolt elmondta, hogy az idei fesztivál költségvetése kizárólag piaci cégek támogatásával és a jegybevételekből származó összeggel áll össze – a többszörös Oscar-, Golden Globe- és Grammy-díjas Gustavo Santaolalla pénteki, a Pannon Filharmonikusokkal közösen adandó pécsi koncertjére viszont már csak korlátozottan vannak jegyek.

A hazánkban első alkalommal koncertező művész olyan világhírű hollywood-i filmek zenéjéért felelt többek közt, mint a Korcs szerelmek, a Túl a barátságon, a 21 gramm, az Úton, vagy éppen a Bábel.

Gustavo Santaolalla amúgy a Bajofondo együttesből is ismerős lehet a latin-amerikai Santaolallarészt vesz a Plácido Domingo Classics fesztivál budapesti megnyitóján, majd egy különleges, a Malbec-ről és a Cabernet Franc-ról szóló villányi borst díszvendége lesz.

 

KategóriákJAZZ