Aki még májusban írta fel a pécsi sétáló- és egykori bevásárlóutca elejére, a pécsi városházától néhány méterre, egy frissen festett falra, hogy Éljen Pécs. A nyomozást ezért a közelmúltban fel is függesztette a rendőrség. A Szabad Pécs olvasóinak pedig a szavazásunkon az a válasz volt a legszimpatikusabb, hogy azért nem tüntették még el a feliratot, mert egyelőre nincs meg a munkára a pénz a pécsi költségvetésben.

A cikk a hirdetés után folytatódikHárom hónappal ezelőtt, egy hajnali órán írta fel egy hosszú hajú, nyurga fiatalember a pécsi Király utca elejére, hogy Éljen Pécs. A baranyai megyeszékhely történelmi belvárosának kellős közepére, ráadásul egy műemléket jelző tábla alá , vastag fekete filccel írt felirat ma is látható , mint arról csütörtökön beszámoltunk. Azt hogy, egy fiúról van szó, egyedül volt, és hogyan is néz ki a falfirkázó, onnan lehet tudni, hogy keringenek fotók egy ipari kamera felvételeiről a közösségi oldalakon, ahol látszik, amint a fiú összefirkálja a falat.

Az ügyben a rendőrség indított nyomozást, rongálás miatt. Most a Szabad Pécs a nyomozóhatóságtól megtudta, hogy a fiatalember kilétét nem sikerült megállapítani. Mint írtuk is, ez, a kamerafelvételek alapján valószínűsíthető is volt, hiszen gyakorlatilag nem látszik, nem kivehető a ?rajzoló? arca.

A rendőrség lapunk érdeklődésére ezt írta:

 

?Az ön által kérdezett esettel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Pécsi Rendőrkapitányság – tekintettel arra, hogy az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható – 2018. július 17-én felfüggesztette a nyomozást. Amennyiben az elévülési határidőn belül az elkövető kiléte megállapítást nyerne, úgy ellene az eljárást ismét folyamatba helyezi a rendőrkapitányság.?

 

 

 

 

A felirattal kapcsolatban egy kis szavazásra is buzdítottuk olvasóinkat, és majdnem háromszáz szavazat érkezett a tegnap feltett kérdésre idáig. Azt kérdeztük, vajon mi lehet annak az oka, hogy a felirat még három hónap elteltével is ott éktelenkedik a falon. Az általunk kigondolt válaszok közül meggyőző többségben arra szavaztak, hogy azért nem lett meg még a munka, mert még nincs meg rá a forrás a pécsi költségvetésben. Köszönjük a szavazatokat!

 

 

 

  

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

KategóriákMETÁL