A világ egyik legsokoldalúbb köztéri bútorát, egy napelemmel működő okospadot helyeztek el a Pécsi Tudományegyetem Műszaki Igazgatóságának munkatársai a ?Zöld Egyetem? projekt keretében, közölte a PTE.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz okospad minimalista külsőt kapott, de roppant gazdag belsővel rendelkezik. Elegáns és remekül illeszkedik környezetébe – az első pécsi egyetemi okospadot a PTE Ifjúság úti tömbjének főbejáratánál helyezték el.

Az okospad optimalizálja saját energiafelhasználását, világítást, mobiltelefontöltést és internetkapcsolatot egyaránt biztosít a felhasználók számára. Beépített érzékelőivel képes adatokat gyűjteni a kihasználtságról és a környezeti körülményekről. A 800 kilós súlyig terhelhető, acélvázas konstrukció a legzordabb időjárási körülményeknek is ellenáll, tűzbiztos és bármikor könnyen újrapolírozható. 

Az okospad egy független felhasználású, vezeték nélküli készülék-töltővel és két smart USB csatlakozóval rendelkezik, melyek gyors töltést tesznek lehetővé a mobilkészülékek részére, mindezek mellett biztonságosak az akkumulátorok számára. A 4G router segítségével az internet kapcsolat a pad 4 méteres körzetében elérhető. A horvát származású Ivan Mrvoš tervezte Steora pad egyik nagy erénye a mobilitás, tetszés szerinti helyre telepíthető, más speciális infrastruktúra, gépesítés vagy kábelezés kiépítése nélkül.

?Az első okospad az Egyetem Ifjúság úti bejáratánál kapott helyet, nem véletlenül, hiszen a legnagyobb létszámmal és legszélesebb képzési portfolióval rendelkező karok működnek itt. Minden bizonnyal szeretni és használni fogják a hallgatók, hiszen amellett, hogy környezetkímélő innováció, a diákok kényelmét, igényeit szolgálja? – írja Berkes Györgyöt, a PTE műszaki igazgatóját idézve a PTE.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL