A kormányszóvivő szitokszóként használta azt, hogy öreg. Meghallva ezt, nem csak a kormányszóvivő miatt kezdtem tízig számolni, hanem Orbán és kormánya tagjai miatt is. Merthogy Kovács Zoltán hivatalos megszólalásaiban nem a maga, hanem a kormányfő és a kormány nevében beszél. Magyarul: Orbán Viktor és a kormány használta szitokszóként azt, hogy öreg. Hát a jó? És itt kezdtem el, hogy 1, 2, 3…

A cikk a hirdetés után folytatódikKovács-szóvivő ráadásul azért kap pénzt, nem keveset a befizetéseinkből, hogy válogassa meg a szavait, hogy mit mond, mennyit, hogyan. Heller Ágnesre, a 89 éves filozófusra a mi kormányszóvivőnk (a miénk is), Kovács Zoltán azt mondta, kifejezetten odaszúrva, sértő (“legjobb” esetben is lesajnáló) szándékkal, hogy ?öreg, bigott kommunista?.

A leöregezés szempontjából teljesen mindegy, miért mondta, miért tette. De tudjuk, hát le is írjuk. Tette mindezt azért, mert Heller Ágnes egy külföldi lapnak, a Political Critique-nek adott interjújában azt találta mondani Orbán Viktorra (egyebek mellett), hogy zsarnok.

Kovács Zoltán ezt követően, hivatalos kormányszóvivői Twitter-oldalán posztolta az interjút, s a fent már idézett jelzőkkel kommentálta. 

Heller Ágnest lehet kedvelni, nem szeretni, nem ismerni stb., de az nehezen vitatható, már minimális ismeret megléte esetén, hogy pl. Kovács Zoltán fölé nőhet könnyedén intellektus tekintetében.

Heller az ATV-nek nyilatkozva válaszolt:

 

?Öreg vagyok. Bigott kommunista nem vagyok, nem is voltam?.

 

Majd folytatta is, mondván ?a ?Fidesz-uraknak? három szitokszó áll a rendelkezésére: a kommunista, a Soros-bérenc és a buzi?.

Kovács szerinte most éppen a kommunistát választotta ki a három lehetőség közül. Heller szerint azonban a Soros-ügynök jobb lett volna, hiszen az róla ismert tény itthon, hogy ellensége volt a Kádár-rendszernek.

És – ezt már e sorok írója teszi hozzá ?, az ha valaki volt a kommunista párt tagja, jelenti-e azt feltétlenül, hogy 1. kommunista 2. bigott kommunista 3. ma is egy kommunista/bigott kommunista. Hellerről azonban úgy tartják, hogy bigott kommunista sosem volt, aztán sokkal inkább a rendszer ellensége, üldözöttje lett, és maradt is. Heller Ágnesről, megnt csak mondom, lehet sok mindent állítani, me gondolni, de azt semmiképpen sem az első helyeken, hogy kommunista, bigott kommunista lenne. A CEU-n is végzett kormányszóvivőnek viszont erre/ezt tellett/kellett.

S, hogy van-e mindebből bármi tanulság? Azon túl persze, hogy az csak nem vet valami túl jó fényt valakire, ha szitkozódva, sértegetve leöregez bárkit.

De talán még az is tanulság, látható és érézékelhető, hogy ha valaki kritikával él vele szemben, akkor szemrebbenés nélkül lekommunistázza egy olyan hatalom, amely amúgy egyáltalán nem veti meg olyan emberek társaságát, bizalmát, sőt pozícióba helyezését se, akiket semmiképpen sem lehetne a Kádár-rendszer ellenségének nevezni.

KategóriákMETÁL