Becsületsértésért jelentette fel korábban Mészáros Lőrinc Fekete-Győr Andrást, mert a Momentum miniszterelnök-jelöltje annak előtte Mészárost bűnözőnek, strómannak és tolvajnak nevezte. A Momentum friss közleménye szerint Mészáros ugyan nyilvános bocsánatkérést vár el Fekete-Győrtől, de ügyvédje zárt tárgyalás elrendelését kérte a bíróságtól.

A cikk a hirdetés után folytatódikMerthogy a jogvita másodfokon folytatódhat, azt követően, hogy az elsőfokú, Fekete-Győrnek kedvező ítélet ellen fellebbezett az ország leggazdagabb embere.

A magyar gazdagemberlista éllovasa, az egykori híradós Várkonyi Andrea jegyese Fekete-Győr Andrásnak egy, a 444-nek adott interjúban elhangzottakat sérelmezte.

Mint azt a Momentum közleménye leírja, habár első fokon a bíróság elutasította a keresetét, Mészárosék fellebbeztek a döntés ellen, így másodfokú tárgyalás várható az ügyben. Néhány napja kiderült, hogy Mészáros Lőrinc ügyvédje zárt tárgyalást kért, ami annak fényében különösen meglepő, hogy nyilvános bocsánatkérést vár el a nyilvánosságban megjelent kijelentésekkel kapcsolatban.
Fekete-Győr ennek kapcsán elmondta:

Mészárosék az elsofokú döntést nem tudták elviselni, ezért fellebbeztek a döntés ellen, az ügy pedig másodfokon folytatódik. Én állok elébe, nem fogom visszavonni a kijelentéseimet. Ők viszont úgy tűnik, kevésbé biztosak az igazukban: pár napja derült ki, hogy másodfokon zárt tárgyalást kértek, hogy a nyilvánosság kizárásával dőljön el az ügy.

De mégis mitől félnek, ha annyira biztosak az igazukban? Csak nem arról van szó, hogy Mészáros és csapata is pontosan tudja, hogy semmilyen teljesítmény nincs a vagyongyarapodása mögött? Csak nem arról van szó, hogy ő is strómanként tekint magára, és Orbán Viktor kérésére próbálja minél kisebb láthatósággal letudni ezt az ügyet? Különösen nevetséges ez úgy, hogy eközben az én nyilvános kijelentéseim miatt vár nyilvános bocsánatkérést.

„Természetesen mi nyílt tárgyalást kezdeményezünk, mert semmi félnivalónk a nyilvánosságtól. Sőt, ha Magyarország leggazdagabb embere ilyen büszke a saját teljesítményére, vegyen részt ő is személyesen a nyílt tárgyaláson, és mondja ki, hogy nem tartja magát strómannak!
” – írta.

További részletek Fekete-Győr Facebook-posztjában.

KategóriákMETÁL