Jihad Jubran a szigetvári kórház neurológusa, osztályvezető főorvosa, 18 éve gyógyítja a betegeket Magyarországon. Az arab származású, Jeruzsálemben született Jihad a pécsi egyetemen végzett az orvosi karon. Hétfőn este csengettek pécsi lakásánál. Amikor azonban ajtót nyitott, mint mondta, észrevenni sem volt ideje, hogy rendőrök voltak, mert azonnal megütötték egy gumibottal. Állítólag azért szálltak ki a házához, mert a dzsihadista terroristák által merényletek elkövetésekor is használt Allah(u) Akbar (Allah, a leghatalmasabb) kiáltást hallatta. Nem kizárt azonban, hogy egészen egyszerűen csak arról van szó, hogy az éppen nem dolgozó, nem ügyelő orvos hangoskodott, vagy hangosan hallgatta zenét, és ezért szállt ki hozzá a rendőrség, ilyenre ugyanis, nem hivatalos értesüléseink szerint már volt példa. FRISSÍTÉS: A rendőrség nem tud az intézkedésről!!

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSÍTÉS szerda 13.00h

Új, külön cikkben írtunk arról, hogy vélhetően nem a lakásában volt az orvos, amikor intézkedtek vele szemben a rendőrök, és azért hívhatták ki rá, ráadásul ismételten a rendőrséget, mert éjszakánként sokszor üvöltözik, amivel zavarja a szomszédai nyugalmát.

 

FRISSÍTÉS 16.25h ? A rendőrség nem tud az esetről.

Azt kérdeztük tőlük, miért, milyen bejelentés miatt szálltak ki a pécsi helyszínre, és elismerik-e, hogy történt bántalmazás is az intézkedés során. A válaszuk szerint nem tudnak az esetről.

Azt írták ugyanis, hogy

?a megkeresésben szereplő, vagy ahhoz hasonló esettel összefüggésben válaszadásunkig a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra bejelentés, feljelentés nem érkezett, rendőri intézkedés nem történt”.

Írtunk dr. Jihad Jubrannak, aki szóban, telefonon nyilatkozott az esetről nemrég a Szabad Pécsnek, illetve aki kiposztolta a Facebookra, a vele történteket, avagy állítólag történteket. A főorvos egy rövid, telefonnal felvett videót is küldött, amit állítása szerint ő vett fel hétfőn este, és a nehezen kivehető képeken a vibrálás elmondása szerint a házuk előtt álló rendőrautónak a kék villogótól van.

Frissítés: 18.00h

Dr. Jubran írt vissza lapunknak a rendőrség válaszára reagálva. Nem is érti, hogy miért írhatták ezt, hogyan nincs az esetnek nyoma. Azt mondta, egy villogó rendőrautó állt meg a ház előtt, és a rendőr az intézkedés során meg is mutatta a nevét az ingén lévő táblán. Minden továbbit tart arról, amit elmomdott.

KORÁBBAN ÍRTUK

Amúgy ezt a kifejezést (arabul a takbírt) finoman szólva sem csak terroristák, és nem csak merényletekkor használják, hanem a legkülönbözőbb élethelyzetekben is – a hívők például imádságkor. Jihad azt mondta a Szabad Pécs megkeresésére, hogy ő nem kiáltozott semmi ilyesmit, igazából sosem használta, mert nem hívő, békés állampolgára az országnak. A férfi ugyanis mintegy 24 éve él Magyarországon, 16-18 éve orvosként gyógyítja a betegeket, és felvette a magyar állampolgárságot is.

Jihadnak magyar felesége volt, akitől néhány éve elvált, de van három közös gyermekük. Ők is magyar állampolgárok, külön élnek már, de megmaradt egy viszonylagos jó kapcsolat, a gyerekeket nem megkötött rend szerint láthatja, tartja is velük a kapcspolatot.

Más, megbízható forrásból a Szabad Pécs ugyanezt az értesülést hallotta, és azt, hogy a szigetváron rehabilitációval is foglalkozó orvos maradása miatt szimpátatüntetés szervezésébe fogtak a várvédő Zrínyi városában.

 

A Facebook-ra kitett poszt, mit a főorvost ismerők furcsállnak, mert egészen biztosak abban, hogy a látottnál nem csak jobban beszél (ezt mi is tapasztaltuk), de jobban is ír magyarul 

 

Merthogy, amint azt egy, Facebook-on közzé tett poszjában leírta, majd a Szabad Pécsnek is megerősítette, most gondolkodik azon, hogy elhagyja az országot. Sőt igazából az elmúlt egy-két évben már ez felmerült a fejében, de ami visszatartotta az éppen a gyerekei közelsége és a kollégái és a betegei szeretete volt, hangsúlyozta.

Fogalma sincs, hogy ki és miért jelezhetett ilyet a rendőrségnek, de semmilyen alapja nem volt a bejelentésnek, mert ő úgy hiszi, hogy valószínűleg egy bejelentés után szállhattak ki a lakásához a rendőrök. Azt viszont már észrevette, hogy az egyéb kapcsolataiban, vagyis nem a munkahelyén vagy a barátai, családja körében egy kicsit megváltozott a hangulat körülötte, és nem jó irányba – sőt, nem tartja azt sem kizártnak, hogy egy ideje valaki, vagy valakik már követik. Ezt eddig nem jelentette senkinek, mert nem érte fizikai inzultus, sem verbális, ezért nem volt benne biztos, hogy jól érezte a helyzetet, most azonban egy kicsit elbizonytalanodott újra a korábbi érzésével-megérzésével kapcsolatban is.

Kerestük az intézkedéssel kapcsolatban a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, aminzt kapunk választ a kérdéseinkre, frissítjük cikkünket. Nem tudjuk így egyelőre azt sem, hogy indított-e eljárást a rendőrség, egyáltalán milyen jelzésre szálltak ki Jihad Jubran lakásához, illetve elismerik-e, hogy történt bántalmazás.

Jihad Jubran mindenesetre érdeklődésünkre azt mondta, hogy ő tett feljelentést a rendőrök ellen a történtek miatt.

Kerestük a szigetvári kórház vezetését is, ahol csupán annyit mondtak, hogy dr. Jubran munkájára orvosként továbbra is számítanak, azzal meg voltak elégedve, a hírt viszont nem kívénták kommentálni, mivel nem ismerik az ügy körülményeit.

A Szabad Pécs nem hivatalos, de megbízható forrásból arról értesült, hogy a főorvoshoz már nem első alkalommal szálltak ki rendőrök, de hétköznapinak számító bejelentések miatt, leginkább azért, mert a szomszédai szerint hangoskodott, hangosan hallgatott zenét késő este, és zavarta őket. Nem kizárt, hogy ebben az esetben, most is ez történt, nem több. Erre utalhat az is, hogy a Jihad Jubrant ismerők szerint nem csak jobban beszél, de jobban is ír magyarulk annál, ami a fenti posztban olvasható.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL