Rendőri bántalmazásról beszélt egy, ismerősei közt a Facebookon megosztott bejegyzésben egy Pécsett élő arab származású doktor, aki osztályvezető főorvosként dolgozik a szigetvári kórházban. Mint keddi cikkünkben megírtuk, dr. Jihad Jubran a közzé tett poszt szerint azt mondta, hogy amikor ajtót nyitott a rendőröknek, megütötték, majd azt közölték vele, hogy Allah(u) akbar-t üvöltözött este, ezért mentek ki hozzá. Jelentkezett a Szabad Pécsnél egy, megbízható, a hátteret és az előzményeket, illetve a keddre virradó hajnalban történteket is ismerő, névtelenséget kérő forrásunk. Egy másik olvasónk pedig egy videót is küldött, amelyen az hallható, hogy dr. Jubran üvöltözik. A vidó az ominózus éjjel lett felvéve, amikor dr. Jubran egyedül volt a lakásban.  FRISSÍTVE!!

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSÍTÉS – 17.00H ? VOLT RENDŐRI INTÉZKEDÉS

A rendőrség szerdán arról tájékoztatta lapunkat, hogy feljelentést tett kedden este egy, az esethez nem köthető személy az eredeti cikkünkben foglalt esettel kapcsolatban. A feljelentés arra irányul, hogy 2018. szeptember 3-án este szolgálatban lévő rendőrök esetleg tettleg bántalmaztak egy orvost.

Hozzátették a közleményben, hogy: ?a rendőrség megvizsgálta az eset körülményeit, és megállapította, hogy 2018. szeptember 3-án este nem, azonban szeptember 4-én hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy Pécsett, egy belvárosi társasházban egy lakó nagyon hangosan hallgatja a zenét, és nem tudnak tőle pihenni. A rendőrök a lakásán igazoltatták a férfit, és megkérték, hogy halkítsa le a zenét, mert zavarja a szomszédokat. Jogsértést nem állapítottak meg, ezért további rendőri intézkedésre, valamint kényszerítő eszköz alkalmazására nem került sor.

A rendőrség a szeptember 4-én este érkezett feljelentést hatáskör hiányában áttette a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztályára.”

 

KORÁBBAN ÍRTUK

Amint a kedden hozott cikkünkban írtuk is, Jihad Jubrannal kapcsolatban megtudtuk, hogy több alkalommal is járt rendőr annál a pécsi háznál, ahol ő él. Úgy tudjuk, albérletben lakik. És amiatt kellett már többször rendőrt hívni, mer zavarta a lakótársait az éjjeli hangoskodása.

A szerdán a Szabad Pécsnél jelentkező, nagyon megbízható forrásunk azt mondta, neki arról van tudomása, hogy a doktor magában üvöltözik rendszeresen, egyes időszakokban egy héten többször is, akár több órán keresztül is éjjelente. Ezért hívhatták ki a rendőröket többször is a házhoz. A környéken élve ő is látott már ott villogó rendőrautót. Teljesen véletlenül a keddre virradó esetet is látta, de a doktor úr nem a lakásában volt, hanem a szemerkélő esőben, az utcán, félmeztelenül, és ott is üvöltözött, és a viselkedése alapján forrásunk szerint korántsem kizárt, hogy illuminált állapotban is volt. A rendőrök az utcán érték tehát az arab származású orvost a lapunknak nyilatkozó szerint, de semmiféle atrocitás nem történt, sőt, szerinte határozottan ugyan, de kifejezetten udvariasan jártak el a rendőrök, akik visszakísérték a lakásba a doktort.

Lapunk egyébként nem hivatalos, de megbízható másik forrásból úgy tudja, hogy Jihad Jubran mégsem tett feljelentést a vele szemben intézkedő rendőrökkel szemben, csak fontolgatta, aztán átgondolta az esetet, és arra jutott, nem érdemes azt megtennie.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL