Hányszor mondta magának csak ezen a héten, hogy ez lehetetlen? Hogy erre nem vagyok képes? Fogta már a fejét, amikor azt hallotta, hogy valaki teljesítette az Ironman triatlon versenyt? A pécsi vasember, a környezetmérnökként dolgozó  60 éves Mindum Károly Svájcban, az elmúlt két hétben tízszeres Ironman-távot teljesített. A világon néháby tucatnyian mondhatják el ezt magukról. Mindum Károly a versenyt befejező legidősebb versenyző volt az idén, és ami büszkeség: két másik magyar versenyző is célba ért az augusztus 30-i határidőig.

A cikk a hirdetés után folytatódikÉs itt csak ez a lényeg, az  hogy ki ér be elsőnek, és ki legutoljára a kéthetes időkeret alatt, teljesen lényegtelen. A világ egyik legbrutálisabb versenyén a versenyzőknek csakis saját magukat kell legyőzniük, de őnmagukat sokszorosan. Ezt kellett tennie a pécsi ultratriatlonistának, az e verseny előtt is már 18-szoros Ironmannak, Mindum Károlynak, aki augusztus 28-án ért célba, és akit már azóta Pécsett is köszöntöttek a családtagjai, barátai, versenytársai.

 

A célbaérkezés pillanata

 

A Swissultra Deca Continuous – mint azt írtuk is a verseny kezdetén – 38 kilométer úszást, 422 kilométer futást, 1800 kilométer biciklizést jelent, így az elmúlt két hétben napi néhány óra alvásra, és napi néhányszor félórányi pihenésre volt lehetőségük a távot teljesítőknek.  Mindum Károly mellett ez mindkét másik, rajthoz álló magyar ultratriatlonista versenyzőnek, Pötör Zoltánnak és Szabó Zoltánnak is sikerült.

 

Akik teljesítették, köztük három magyar versenyző: Mindum Károly (balról a harmadik), mellette, a balján Pötör Zoltán, ő mellette pedig Szabó Zoltán 

 

?Hát sikerült. Voltak nehéz percek a verseny során, követtem el hibákat, amik megnehezítették a teljesítést, de ez most már mind nem számít. Ami fontos, hogy a kitűzött célt, a deca ironman távját (38km úszás, 1800km kerékpár, 420 km futás) két nappal a szintidő előtt silerült teljesítenem. Köszönöm mindekinek aki segített, támogatott. Köszönöm mindenkinek aki szurkolt nekem, köszönöm a sok üzenetet. Nélkületek nem sikerült volna.? – írta a célba érkezés után Facebook-oldalán Mindum Károly.

 

Akit, párjával, a mindvégig mellette álló Dékány Ágnessel együtt hosszan tartó vastapssal fogadtak Pécsett a sporttársai, az általa is alapított pécsi Fittbike SE egyik termében.

KategóriákMETÁL