A pécsiek, akikre büszkék vagyunk sorozatba befért csütörtökön ismét a magyar baloldal nagy kritikusa, Szili Katalin is, de igazán nagyot Hoppál Péter ment. Ráadásul egy nem is önálló poszttal, hanem egy megosztással, és annak kommentálásával hívta fel magára az ország figyelmét. Amúgy egy harmadik baranyai politikus, Tiffán Zsolt is posztolt érdekeset, igaz ő még 11-én, és sikereset, félezren megosztották a bejegyzését. Igen, mindegyikük a kétharmados Európai parlamenti többséggel megszavazott Sargenti-jelentést kommentálta.

A cikk a hirdetés után folytatódik?Nekik nem számít a jövő, a haza, Európa, a keresztény kultúra. Csak a Carpe diem… Ennyi.? – és pontosan ennyit írt hivatalos politikusi Facebook-oldalára, az egyik csütörtöki posztjához Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő, volt kulturális államtitkár. A posztot az Index szúrta ki. Aztán, mint láthatják, Hoppál is kiszúrta, hogy írtak róla, reagált is a balliberálisnak mondott média vele foglalkozó híreire.

Hoppál ezzel azért emelte a tétet, bár nem volt könnyű dolga, a fideszes politikusok ugyanis a legkülönfélébb módon próbálták nyilatkozataikkal Orbán jelentőségét, ?sikerét? növelni, a jelentést rossz színben feltüntetni, a szavazást csalásnak beállítani. Sőt, volt olyan is, Deutsch Tamás, aki azt emelte ki, hogy a 7-es cikk az Gyurcsány és Újhelyi ellen is indult, nem csak Orbán ellen.

Hoppál megjegyzése szerint: akinek nincs gyereke, az csak a mának él.

 

Marathoni, th-val, de rövid ó-val, bár ez lenne a legnagyobb baj a poszttal – a fotó amúgy szép, gratulálunk, érdemes volt posztolni 

 

A pécsi poltikus által megosztott bejegyzésen egy fénykép-montázs látható. Számos vezető európai politikus fényképe van egymás mellé téve, amelyekre mind rá van írva, hogy nincs gyerekük. A megosztott bejegyzés pedig így kommentálta a fotót:  “nézzük, kik építik Európa jövőjét?. Nyilván ezzel is egyetért Hoppál, ezért oszotta tovább.

A fotókon szerepel, Judith Sargentini holland zöldpárti politikus, aki elkészítette a megszavazott jelentést, Angela Merkel német kancellárt, Theresa May brit miniszterelnök, Emmanuel Macron francia elnök és Stefan Löfven svéd miniszterelnök.

 

 

Hoppál Péter, a Sargentini-jelentés hazai kommentálásába kétségtelenül még fideszes politikusi stílussal és tempóval mérten is rendkívüli módon szállt be, a többiekre rálicitáló új versenyzőként, amihez csupán egy, a prosztóságot kimaxoló posztot kellett átvennie, és még megtoldania, hozzátéve annak “értékeihez”, nem elvéve belőlük – ehhez képest ortodox módon folytatta: egy pestisrácok írást megosztva a csalás-kártyát mutatta fel

 

Amitől azonban kifejezetten prosztó lett az eredeti poszt is és a megosztás is (és a felelőtlenség, a nem-tudás sem menti ezt a helyzetet), hogy a montázson ott van a skót miniszterelnöknő is, Nicola Sturgeon, aki kb. két éve beszélt arról, hogy 2011-ben elvetélt, és utána nagyon fájdalmas időszakon ment át a férjével.

Amúgy Theresa May is nyilatkozott már a gyermektelenségéről: ?nagyon szomorú dolog ez számukra?, mivel úgy alakult, hogy nem válhattak szülővé.

  

Érdekesség, hogy az eredeti fotó már egy korábbi összeállítás, de most a SentFilm is kitette a Facebook-oldalára, ezt osztotta tovább Hoppál. A SentFilm keresztény filmportálként hirdeti magát. Ehhez pedig innen is külön gratulálunk. Éljen a szeretet. A SentFilm utólagosan fűz magyarázatot a poszthoz, ami talán az általuk nem is várt nyilvánosságot kapta meg.

 

?Kedves Olvasók és Kommentelők! 

Úgy látszik, a többség megértette, sokaknál viszont nagyon félrement a poszt üzenete, amit őszintén sajnálunk. A kép alapja egy több mint 1 éves, külföldön megjelent összeállítás, amely több változatban is forgott különböző médiumokban. Az eredeti üzenetében is hangsúlyozták, hogy nem ítélnek meg senkit a gyermektelensége miatt, csak felhívják a figyelmet erre az érdekes tényre. Itt vezető politikusok helyzetéről, és nem általában az emberek családi problémáiról van szó. Ha valaki döntéshozó pozícióban van, a választók bizony meg szokták kérdezni, hogy alkalmas-e bizonyos döntések meghozatalára. És ha a jövőnkről és a gyermekeink jövőjéről van szó, akkor nem ok nélkül merül fel, hogy az, aki 30 év múlva személyesen esetleg már nem lesz érintett a kontinens működésében, milyen elvek alapján dönt. Ettől még lehet nagyszerű ember, kiváló politikus, jó szakember, empatikus lélek, de a kérdést azért fel lehet, sőt választóként fel is kell tenni.

Örülünk, hogy sokan végiggondolták a lehetséges válaszokat, a célunk mindössze ennyi volt.?

 

 

Erre viszont nem tudunk mást mondani, mint  azt, hogy undorító bullshit. Emberi sorsok, személyes tragédiákat ocsmány módon forgatnak ki és használnak aljasul politikai célokra. Nem ez jut eszünkbe sem a keresztény erkölcsről és kultúráról.

Ha azt mondják, hogy elnézést, levesszük, mert szerencsétlen volt a poszthoz fűzött kommentárunk, avagy tökösen vállalják, hogy nekik ez a véleményük, akkor még mindig eggyel beljebb lettünk volna. Ehhez képest ment a szar kenegetése. Mi szégyelljük magunkat miatta!

 

 

És, mivel lehet olyan olvasónk, aki azt mondja, és talán most még joggal is, hogy (nem kizárt): ezek az Érték és Minőség nívódíj-gyanús posztok csupán terelések a témáról, s a lényegről, leírjuk: az Európai Parlament többsége elfogadta a Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő által Magyarországról készített jelentést. Az 12 nagy fejezetben tárgyalja a magyar jogállamiság és demokrácia állapotát, helyzetét, és lesújtó képest fest arról. Ebből egy fejezet foglalkozik migrációs politikával is. A jelentést nem csupán elfogadták, de minősített, kétharmados többséggel fogadták el. Ezzel megnyílt az út a 7-es cikk eljárás elindítása előtt, Magyarországgal szemben. A 7-es cikk eljárás megindítása ritka jelenség, az Európai Parlament még nem is élt ezzel egyik országgal szemben sem. Az Európai Bizottság több alkalommal is, abban éppen a lengyelek a sorosok(!). A 7-es cikknél a végén akár egy ország szavazati jogának a felfüggesztése is elképzelhető, de ide nagyon nagy valószínűséggel még a NER és Orbán Magyarországa sem fog eljutni. Hiszen bármelyik tagállam, ha más nem, a lengyelek ezt megvétózhatják ugyanis. Ahhoz ugyanis, hogy egy tagállam szavazati jogát megvonják (erre nem volt még példa) az összes többi tagállam egyhangú szavazat szükséges az Európai Tanácsban. Ez pedig kizárt gyakrolatilag. Ahogyan Magyarország is megteheti majd ezt a lengyeleknek. Ugyanakkor az eljárás megindul és a többi tagállamnak lesz joga kérdezősködni, mivel az EU alapvető értékeinek a megsértése a gyanú a 7-es cikk eljárás megindításakor. A szabadság, demokrácia, egyenlőség és jogállamiság, illetve az emberi méltóság és az emberi jogok tiszteletben tartása azok az alapértékek, amelyek jellemzik és összetartják ezt a közösséget, amelynek mi is részesei vagyunk már.

 

Ahogyan a több parlamenti ciklusban is kizárólag baloldali képviselőként dolgozó Szili Katalin megszólalása is szépen illeszkedik a vele kapcsolatban az utóbbi években tapasztaltakhoz. Azt írta: ?Szégyen. Összenőtt, ami összetartozik: Strasbourgban az úgynevezett magyar baloldal az ellenőrizetlen bevándorlás híveit támogatta saját hazája ellen.?

Szili szerint a Sargentini-jelentés nem a magyar jogállamról szól, hanem arról, hogy az EP-képviselők ?példát akartak statuálni a bevándorlásról kritikusan gondolkodókkal szemben?.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

Végül a baranyai politikusok (ex-politikusok?) közül említsük meg Tiffán Zsolt villányi borászt, korábbi baranyai országgyűlési képviselőt, aki azonban már szeptembber 11-én elmondta a véleményét Sargentiről és a jelentéséről a Facebookon, amit több mint ötszázan (!!) megosztottak. Mutatjuk!

 

KategóriákMETÁL