A pécsi önkormányzat médiacége által működtetett hírportál, a Pécsma még tegnap megszólaltatta a politikai vihart is kiváltott alpolgármesteri kinevezés kapcsán Pécs polgármesterér. Péterffy Attila azt mondta, hogy ő korábban sem szerette volna, hogy Nyőgéri Lajos lemondjon a gazdasági bizottság éléről, de elfogadta a politikus döntését, most pedig nem gazdasági területért fog felelni.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécsma a harmadik alpolgármesteri poszt létrehozása és Nyőgéri Lajos kinevezése másnapján kérdezte Péterffy Attila pécsi polgármestert az eset hátteréről. A teljes cikket ERRE a linkre kattintva olvashatják el, az alábbiakban csak néhány kijelentést emeltünk ki a cikkből. Az üggyel a Szabad Pécs kiemelten foglalkozik, és az elsők közt számolt be a csütörtöki bejelentésről is. Itt pedig olvashatják, a Fidesz, a Mindenki Pécsért elnöksége, a Jobbik, a DK, LMP, Momentum, Párbeszéd és ÖPE reakcióit, ebben a cikkben pedig Pécs, jegyzője, dr. Lovász István válaszolt azon kérdésünkre, jogszerű volt-e a kinevezés vagy még szavazásra szorul a későbbiekben.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere a Nyőgéri-ügyről a következőket nyilatkozta:

Gyorsítani szeretne a munka ütemén, hogy az ígéreteket tartani tudják, ezt a folyamatot fogja segíteni a harmadik alpolgármester.

A kinevezés nem Bognár Szilvia munkájának kritikája, akivel voltak vitáik, élesek is, de azok nem a teljesítményére vagy a munkatempójára vonatkoztak.

Péterffy nem gondolta egy éve sem azt, hogy Nyőgéri Lajosnak le kellene mondania a gazdasági bizottsági elnöki posztról, azóta sem gondolja ezt másként, Nyőgéri azonban így döntött, ő pedig elfogadta azt. Alpolgármesterként nem a gazdasági szféráért felel, hanem a sportért, a szociális és lakásügyekért, amely területeken komoly tapasztalata van, s mellette szociálpolitiai egyetemi végzettséggel rendelkezik.

Az új alpolgármester fizetése nyilvánvalóan többletköltséget jelent a városnak, de ez az ára annak, hogy a járvány miatt gyakorlatilag elvesztettek egy évet.

KategóriákMETÁL