Várnagyi Mihály részére három évtizedes, a pedagógia területén végzett tartalmas életpályájának elismeréseként, magas szintű, elhivatott és elkötelezett nevelői, szakoktatói és intézményvezetői tevékenységének elismeréseként a Rajczi Péter-díj kitüntetést adományozta Pécs városának közgyűlése, tudatta sajtóközleményben a hírt vasárnap este a pécsi polgármesteri kabinet. A díjat vasárnap adta át Páva Zsolt, Pécs  polgármestere.

A cikk a hirdetés után folytatódikVárnagyi Mihály 1954-ben született a romániai Szatmárnémetiben. Kolozsvárott diplomázott gépészmérnökként. Családjával 1987-ben települt Magyarországra. A Pécsi Szakképzési Centrum Angster József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Általános Iskolájában 1988-óta tanít, 2004 óta az intézmény vezetője.  Az általa vezetett iskola szakmai munkájának és pályaorientációs tevékenységének sikere, hogy a végzősök 100 százaléka el tud helyezkedni a munkaerő piacon, hangsúlyozták a közleményben.

Az intézmény szakmai munkájának színvonalát jelzi, hogy az elmúlt 11 évben minden alkalommal bejutott diákja a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjébe, köztük több alkalommal nyertek országos első helyet a versenyzők. 2017-ben kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként az emberi erőforrások minisztere Trefort Ágoston-díjjal tüntette ki.

Várnagyi Mihály a hétfőn kezdődő új tanítási évtől átadta az intézmény vezetését utódjának.

KategóriákPOP