Keddtől gyűjtik az aláírásokat Pécsett, három forgalmas megállóban. Azt akarják elérni, amit már korábban is mondott a Kővári János-vezette Öszzefogás Pécsért Egyesület: hogy a pécsi közgyűlés már szeptemberben szavazza meg a nagy pécsi akvapark program lefújását.

A cikk a hirdetés után folytatódikHelyette szeretnék, ha kevesebb pénzből egy szerényebb pécsi strand épülne, másik helyszínen, nem a kinézett, az Expo Center melletti területen, hanem a Tüskésréten. Az Orbán Viktor által Pécsnek ígért tízmilliárdokból, a Modern Városok Program keretéből tervezett 25 milliárdos akvapark lett volna a legnagyobb dobás, és sok tízmillió forintot már előkészítésre  el is költöttek, de igazából alig hladt valamit a 2020-as átadással ígért gigafejlesztés. Kővári ismét elmondta, hogy a kormány egyes képviselőivel ő már lebeszélte, hogy elviekben van lehetőség a pénz átcsoportosítására, és a buszbeszerzés olyan cél, amit támogatnának is. Márpedig arra nagy szükség van, mert éves szinten egymilliárd forintot lehetne szerintük megspórolni a buszközlekedésen, ami miatt nem kellene emelni újra az árakat, és szűkíteni a szolgáltatást, ami miatt már most ki vannak akadva a pécsiek.

 

 

Sőt, egy idő után lehetne a viteldíjakat is csökkenteni. Kővári János úgy számol, év végéig tízmilliárd forint hiánya és adóssága lesz összesen Pécsnek, miközben már voltak megszorító intézkedések.

 

 

Páva Zsolt korábban a Szabad Pécsnek a felvetésről úgy nyilatkozott, hogy nem dőlt el még semmi, lehetséges, hogy nem az eredeti akavaparkot építik meg, az is lehet, hogy nem az eredeti helyszínen, a kérdést még megvizsgálják.

Kőváriék azért akarnak aláírásokat a pécsiektől, hogy azzal a szeptemberi közgyűlésre beterjesztett indítványuknak nyomatékot adjanak.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL