Az egészségügyi dolgozók esetében a tiltás nem feloldható, az universitas más dolgozói egyedi kérelem alapján engedélyt kaphatnak az utazásra. A Pécsma, a pécsi önkormányzat által fenntartott híportál azt írta, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium is kért tiltást az egyetemtől, de ők maguk már szigorúbb szabályt hoztak.

A cikk a hirdetés után folytatódikA koronavírus magyarországi megjelenése miatt a Pécsi Tudományegyetemen megalakult Operatív Törzsnek (OT) küldte el a minisztérium azt a kérést, hogy március 6-tól, azaz mától visszavonásig az egészségügyi dolgozók külföldi kiküldetéseit függessze fel – írja a Pécsma.

Az intézményben viszont már a lap információi szerint érvényben volt egy sokkal szélesebb körű tiltás. Miseta Attila, az intézmény rektora ugyanis február 27-én írt körlevelet arról, hogy nem engedélyezi az egyetemi dolgozók külföldi kiküldetéseit, és a vendégoktatók beutaztatásait. S, hogy az intézkedés visszavonásig érvényes.

Az egészségügyi dolgozók esetében a tiltás nem feloldható, mások esetében egyedi kérelemhez kötik az utazást. Az utazásokat szervező egyetemi részleg a Pécsma információi szerint megkezdte a lefoglalt utazások lemondását, és felvette a kapcsolatot az érintettekkel.

KategóriákMETÁL