Az Azonnalinak adott interjút a független polgármesterjelölt, aki a pártokhoz való viszonyáról beszélt, és konkrétumokat is elárult a városvezetési elképzeléseiről.

A cikk a hirdetés után folytatódikA teljes interjú itt olvasható a szerintünk legérdekesebb idézeteket pedig mutatjuk:

  • Az MSZP támogatása ugyanolyan fontos, mint a DK-é, mint a Jobbiké, a Párbeszédé és a Momentumé. Én egyik pártnak sem vagyok tagja: nem vagyok pártember.
  • A pártok ügyek mentén fognak politizálni, ezt megígértettem velük. Az ügyek alatt nyilván nem mutyikat, hanem világos célokat értek.
  • A Jobbik abba áll bele, hogy hajlandóak közös jelöltet állítani – technikai értelemben nem is tudnak mást csinálni, hiszen ha közös jelölteket akar állítani az MSZP-DK-Momentum-Párbeszéd négyessel, ahhoz el kell fogadnia engem is. Ugyanezt magyaráztuk el az LMP-nek is, ők ezt zsarolásként értelmezték. Pedig ők sem tehetnek mást.
  • Én a kormánnyal való tárgyalástól részleges konszolidációt várok. Be fogom nekik mutatni, hogy a pécsi fideszes városvezetés – és most nem Páva Zsoltról beszélek, hanem a mögötte álló utasítókról is – mennyivel károsították meg Pécs költségvetését például közbeszerzések túlárazásával. Kőkemény számonkérések lesznek majd.
  • Három nagyon egyszerű receptem van egyébként. Egy: nem lopjuk el a pénzt. Kettő: minden területnek lesz egy felelőse, mert eddig nem volt valódi gazdája semminek. Három: ha egy befektető Pécsre vetődik, nem kérünk el tőle egy zsák pénzt előre valahol egy parkolóban.
  • Páva az utóbbi években inaktívvá, ambíció nélkülivé vált, már nem viszi a várost a hátán, ezt maguk a pécsiek szenvedik meg.
KategóriákMETÁL