Az első tesztelési kör eredménye szerint nincs koronavírusos fertőzött a pécsi adóiroda munaktársai közt, hangzott el az újabb pécsi online városinfón. Az is kiderült, hogy Péterffy Attila a jövő héten dönt arról, hogy újra kinyitják-e a vásárcsarnokot.

A cikk a hirdetés után folytatódikOnline közgyűlés volt a múlt héten, ezért egy szerda kimaradt: két hete nem volt online fogadóórája Péterffy Attila pécsi polgármesternek. Ma délután azonban már igen, az ötödik online városinfóját tartotta meg Péterffy Attila.

Sok fontos és érdekes kérdés érkezett ismét, amelyeknek a megválaszolásában ezúttal is tematikusan haladt a polgármester.

Két kifejezetten fontos bejelentés is volt. Az egyik, hogy megvan az első tesztelési kör eredménye, ami szerint nincs koronavírusos beteg a pécsi adóiroda dolgozói közt, lesz azonban még kontroll is. Jövő héten azonban elvileg kinyitnak.

Illetve a jövő héten Péterffy Attila dönteni fog arról, hogy újra kinyitják-e a pécsi vásárcsarnokot.

Kötelező maszkviseletet kizárólag a buszokon és a piacokon rendelhet el Péterffy, ez tartozik a hatáskörébe, de azt kéri, hogy a pécsiek mindenütt maszkot a maszkot, ha közösségbe mennek. Kérdés érkezett arra is, hogy lesz-e Pécsett is tömeges önkormányzati gyorstesztelés, mint például a kétségtelenül más léptéket jelentő Kozármislenyben, de a válasz az volt, hogy nem lesz.

Mint ismert, a pécsi polgármester saját hatáskörben elrendelte a helyi önkormányzati óvodák és bölcsődék bezárását, és ügyelet most is van, de egyelőre ehhez képest nincs változás. Arra, hogy mikor lehet újranyitni a bölcsődéket és az óvodákat, azt mondta, hogy most még ezt nem tudni. Várja azt, hogy a kormány milyen lazító-enyhítő intézkedésekről dönt. Például fontos részlet lehet a döntésben, hogy a munkahelyek nagy tömegben újranyitnak-e, sok szülőknek vissza kell-e mennie dolgozni vagy sem.

Via Pécsma

KategóriákMETÁL