Mint talán tudják, Lázár János most már a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos (is). Ebbéli minőségében ez volt az első nyilatkozata. Erre mondják, hogy erős belépő.

A cikk a hirdetés után folytatódik 

Az Indexen olvastuk a hírt arról, hogy  tartott Lázár János, a Tobacco Hungary konferencián, Siófokon beszélt arról, hogy azt fogja javasolni a miniszterelnöknek, hogy akik 2020 után születnek, Magyarországon ne vásárolhassanak dohányterméket. Az Index beszámolója szerint Lázár úgy gondolja, erre van szükség ahhoz, hogy Magyarország valóban füstmentes ország lehessen. 

 

A Lázár János által javasolt lépés szerint  mindenki más vehetne cigit 2020 után is, a 2020-as generáció és a még utánuk születettek viszont akkor sem, ha már elmúltak 18 évesek.

Az ország egyik legújabb miniszteri biztosa szerint a dohányzás nem alapvető emberi jog, sőt: korlátozza a nemdohányzókat az egészséges élethez való alapvető jogukban, éppen ezértt tiltani lehet.

A magyar kormánynak pedig azt kell célul kitűzni, hogy Magyarország teljesen füstmentes ország legyen.

 

Lázár még ezeket javasolja 

továbbra is tiltsa a kormány az e-cigiket és hasonló alternatív dohánytermékeket, mert ezekről nem tudni még biztosan, hogy milyen egészségügyi kockázatai lehetnek

a gépjárművekben való dohányzást is teljesen tiltsák be, az autóban való mobilhasználathoz hasonlóan

kapjanak több jogot a társasházak, hogy betilthassák a dohányzást

még jobban korlátozzák azt, hogy hány emberre juthat egy trafik

legyen egy egységes felügyelete a dohánytermékeknek

azok után a munkavállalók után, akik nem mennek el az állam által biztosított szűrővizsgálatokra, több járulékot kellene fizetniük a cégeknek

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL