Kedden a pécsi közgyűlés jogi és ügyrendi bizottsága tárgyalta a kérdést, és az alapvetően kormánypárti többségű testület megszavazta az előterjesztést. Mindez azt jelenti, hogy az utolsó akadály is elhárult elvileg a Mindenki Pécsért Egyesület bejegyzése előtt, ami jelenleg mozgalomként funkcionál.

A cikk a hirdetés után folytatódikMellár Tamás a múlt héten a Szabad Pécsnek azt mondta, kíváncsi rá, hogy megszavazzák-e a névhasználati kérelmet, vagy még kekeckednek velük. Merthogy amikor megkérdeztük, hogy be van-e már jegyezve a Mindenki Pécsért Egyesület, avagy még mindig ?csak? mozgalomként működnek, Mellár Tamás válasza az volt, hogy amiatt áll az Egyesület bejegyzése, mert még a városházának is ré kell bólintani az ügyre. Előbb, véletlenül vagy nem, de tévesen a kulturális bizottsághoz irányították a kérésével, majd a jogi és ügyrendi bizottsághoz, amelynek joga is megtárgyalni valóban a névhasználati kérelmeket.

A Mindenki Pécsért Mozgalom alapítójával  Hadházy Ákos országgyűlési képviselő múlt heti pécsi sajtótájékoztatóján találkoztunk. A Mindenki Pécséert ugyanis csatlakozott a Hadházy-kezdeményezte aláírásgyűjtéshez. 

Mint Mellár Tamás fogalmazott, ?azért, mert azt látjuk, hogy Magyarországon nagy a korrupció, sőt egyre nagyobb lesz?. És a magyar ügyészség látszólag nem tud ez ellen tenni vagy nem is nagyon akar, fogalmazott lapunknak a független pécsi országgyűlési képviselő.

Hadházy Ákossal a Szabad Pécs interjút készített a sajtótájékoztatót követően, amit hamarosan közölni fogunk. Hadházy célkitűzése, hogy egymillió aláírást gyűjtsön össze, amivel idehaza kikövetelhetnék, hogy az ország csatlakozzon az Európai ügyészséghez. Fontos tudni, hogy ezt a kezdeményezést nem lehet aláírni az interneten, azonban az Európai Ügyészséget honlapon megtalálhatják az aláírni szándékozók, hogy a közelükben hol és mikor lehet aláírni, illetve az ív le is tölthető és kinyomtatható, és elküldhető Hadházyéknak. 

 

Nagy a korrupció?

Hogy ez miből látszik? Mármint, hogy van korrupció, és hogy nem is kicsi? Mellár Tamás szerint ez a mindennapi életből is látszik, de hiteles nemzetközi felmérések szólnak erről. Az Európai Unióban Bulgária mellett Magyarország az az ország, ahol a legnagyobb ezek szerint a korrupció. Azok a források, amiket elsősorban a hatékonyság és a versenyképesség növelése érdekében kap az ország az EU-tól, azoknak egy jó része rossz helyen landol. Ennek következtében azonban az ország veszít a versenyképességéből. Magyarország felzárkózása az EU-hoz megállt az elmúlt években. Vagyis valamit tenni kell, így a pécsi közgadász professzor-parlamenti képviselő.

Az Európai Ügyészség tud segíteni abban, hogy ezeket a pénzeket ne korrupcióra és ne oligarcha-építésre fordítsák, hanem sokkal inkább arra, amire kapta az ország eredetileg: infrastruktúra-építésre, technikafejlesztésre, és ehhez hasonlókra. Szóval ezek miatt az okok miatt állt oda a Mindenki Pécsért Egyesület Hadházy Ákos kezdeményezése mellé és gyűjti az aláírásokat az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért, közölte a múlt héten Mellár Tamás.

 

A Mellár Tamásék által alapítani kívánt Mindenki Pécsért Egyesület számára Pécs város nevének használatát, az Egyesület működésének időtartamára engedélyezte a kérésnek megfelelően a baranyai megyeszékhyel jogi és ügyrendi bizottsága.

A Mindenki Pécsért Egyesület az előterjesztésben foglaltak szerint azzal a céllal kíván létrejönni, hogy elsősorban Pécs Megyei Jogú Város gazdasági és társadalmi megújulását segítse, lakói szociális – és közbiztonságát megteremtse. Céljai között szerepel a város dinamikus fejlődése a régióban, ennek érdekében támogatást kíván nyújtani magánszemélyeknek, civil szervezeteknek. Feladatának tekinti, hogy közreműködjön a város kiemelkedő gazdasági, kulturális, szociális és kereskedelmi szerepének megőrzésében, fejlődésében. 

A bejegyzés alatt álló egyesület képviselője dr. Mellár Tamás elnök.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

KategóriákMETÁL