Hazánkban elsőként, Baranya megyében alakult ilyen, a vendéglátóipari szektor szereplőit összefogó szakmai szervezet – írta közleményében a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara(PBKIK).
A cikk a hirdetés után folytatódik
A Baranyai Gasztronómiai Klaszter alakuló ülése 2021. január 27-én volt. Az új szervezet célja egyrészt a piaci együttműködés a stratégiai és operatív célok mentén, másrészt a gasztronómia és a vendéglátás minőségi fejlesztése. A kamara vállalja, hogy ellátja az induló klaszter menedzsmentfeladatait az első évben.
A klasztertagok az alábbi területeken biztosítják a klaszter működését, fenntartását, fejlesztését:
• Oktatás, képzés
• Közös információs adatbázis (szállítók, vevők, erőforrás-központok)
• Közös megjelenés, képviselet (hazai, nemzetközi)
• Közös rendezvények, programok, pályázati projektek
• Innováció, tapasztalatcsere, tudásmegosztás
• Klaszter belső és külső piacának élénkítése egymás jobb megismerésével
• Társulás a beszerzésekben, anyagbeszerzésben (helyi termékek)
A klaszter elnöksége:
Elnök:
Teleky Zoltán (Teleky Catering, ROOM Bistro&Club)
Alelnökök és kiemelt feladatkörük:
Felcser Dávid (Nappali, Reggeli) – fenntarthatóság, helyi termék
Gellai Gergő (Est Café, Made in Pécs Café) – rendezvények és programok, fesztivál
Miszler Miklós (Mischler Cakes, Fókusz Étterem) – technológia korszerűsítés és fejlesztés
Zachár Zsolt (Elefántos Étterem) – belvárosi ingatlanok és teraszok, városi bérleti kondíciók
Aláíró partnerek: Teleky Catering, ROOM Bistro&Club, Blöff Bisztró, Főnix Pizzéria, Elefántos Étterem, Rokusch Kávézó, Mevid Zrt., Pezsgőház Étterem, Nana Bistro, Mischler Cakes, Fókusz Étterem, Est Café, Made in Pécs Café, Pécsi Kávé – Bar19, Morzsa Bakery, Crystal Étterem, Nappali, Reggeli, Organik Tojás, Aranykacsa Étterem
