Újabb két ágyat kapott ma a pécsi gyerekklinika Orosvári Zsolt közvetítésével az Anyák az Anyákért Alapítványtól, így húszra nőtt az ?Ágyat az anyukáknak!? kampány keretében Pécsre került mobil ágyak száma.

A cikk a hirdetés után folytatódikLegutóbb a kampányhoz csatlakozó két pécsi anyuka vitte el az ágyakat a helyi sportáruházból a klinikára, most az adományozóknak be kellett érniük egy apukával, velem. Annyi történt, hogy Orosvári Zsolt, a kampány elindítója és motorja megkérdezte, el tudnám-e vinni a kórházba a néhány napja az üzletben dekkoló ágyakat. El tudtam.

A plusz két ágyat azért kapta a pécsi gyerekklinika, mert jelezték, a januári tizennyolc után jól jönne még két darab.

Ilyen hatalmas a mobil ágy, ami Debrecenben állítólag “nem fér el” a kórtermekben – Forrás: Orosvári Zsolt Facebook-oldala

Miután nem volt túl jó reklám a magyar egészségügynek, hogy egy civil és egy civil szervezet old meg egy régóta létező és szégyenteljes problémát, nagy nehezen, hosszú csend és néhány kórház részéről a nyilvánvaló probléma szervilis eltagadása után bejelentették, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEKK) az első negyedév végén, tehát még márciusban elindítja a szülői mobil ágyak beszerzését. A kvázi beismerő vallomást ellensúlyozandó úgy próbálták magyarázni a helyzetet, mintha az intézmények lennének a hibásak, ráadásul csak az a NÉHÁNY  renitens, ami ?nem teljesítette az elvárásokat?. Az ÁEEK MTI-hez eljuttatott közleménye egészen pontosan úgy fogalmaz, hogy a legtöbb kórház tart ágyakat a beteg gyermekek közeli hozzátartozói számára is, csupán néhány intézmény nem teljesítette még az elvárásokat. Világos, az állam jófej, csak a kis sunyi kórházak szórakoznak, de majd most minden rendben lesz. Mindenesetre küldtünk kérdéseket az ÁEEK-nak hétfőn, arról érdeklődtünk, hogy elindították-e a beszerzést. Ha válaszolnak, frissítjünk cikkünket.

A hvg.hu írta meg néhány napja, hogy a debreceni klinikán többek között azért nem használják a decemberben megkapott ágyakat, mert állítólag nem férnek el a kórtermekben, de elhangzottak cifrább érvek is a téma körül kibontakozó vitában, egy orvos például ?agresszív adományozónak? titulálta Orosvárit. Úgy tűnik, Pécsett ilyen gondok nincsenek, különben nem kértek volna még két ágyat a korábbi tizennyolc mellé.

KategóriákMETÁL