A hírt az egykor szebb napokat megélt, most az NB III.-ban vitézkedő pécsi futballklub oldalán jelentették be. Éppen azon a napon amúgy, amikor Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke Pécsett járt, sportügyben ráadásul. Igaz, más sportág miatt jött, kosárlabda utánpótlás akadémiát avatott. Így a két hírnek nyilvánvalóan nincsen köze egymáshoz.

A cikk a hirdetés után folytatódikPersze, azt nem tartanánk elképzelhetetlennek, hogy az egyik legnagyobb magyar furballszurkoló rákérdezett volna a kosárlabda öltöző megtekintése közben (lásd a fotót lejjebb) Páva Zsolt pécsi polgármesternél a ?Pamacsra? is, de többet egyelőre nem érdemes ebbe belegondolni, például már új pécsi futballstadion felépítésének az ígéretét vizionálni.

 

Orbán Viktor miniszterelnök és Páva Zsolt pécsi polgármester a Rátgéber Akadémia megnyitóján, az öltöző megtekintésekor – Fotó forrása: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

 

Mondjuk, a pécsi tapasztalatok amiatt érdekelhetik, hogy itt mit mondanak az új magyar futballmezről, hiszen a PMFC is a Mészáros féle 2Rule-ban igyekszik most már az NB III.-ban helyt állni.

A konteós találgatások elleni legfontosabb érv pedig az, hogy a Pamacs edzőjénak a távozása igencsak napirenden lehetett, mert az NB III.-ban sem sikerült maradandót alkotnia a mecsekaljai klubnak. Hogy mást ne mondjunk, a PMFC legutóbb, hazai pályán szenvedett vereséget a Rákosmenrtétől. Nem lebcsülve a vendégeket, ez azért egy nem is nagyon régen még elsőosztályban játszó klubnak égés a köbön, ráadául a Rákosmente négyet rámolt be a Munkásnak, amely viszont csak egy találatig jutott. Sári nem is melegítette sokáig a kispadot, hiszen csupán néhány hónapja nevezték ki vezetőedzőnek.

 

A közleményt szó szerint idézzük

?Közös megegyezéssel távozik posztjáról Sárai György, a PMFC NB III-as labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Sárai György két éve érkezett a PMFC-hez, akkortól szakmai igazgatóként segítette a klubot. Feladatköre idén júliusban átalakult, ugyanis átvette a nehéz helyzetben lévő NB III-as labdarúgócsapat vezetőedzői posztját.

Nyáron szakmai stábjával közösen egy új játékoskeret kialakítása volt az elsődleges cél. Az így újjáalakuló pécsi gárda a bajnokság első négy fordulójában várakozáson felül teljesített, még ha ez olykor nem is párosult eredményességgel.

Az azóta eltelt időszakban azonban a mecsekaljai együttes egyre rosszabb szériába került, az NB III Közép-csoportjának 9. fordulóját követően a piros-feketék a tabella 14. helyén állnak. Sárai György irányítása alatt a csapat mérlege mindösszesen 1 győzelem, 3 döntetlen és 5 vereség.

A szakember a Rákosmente elleni hétvégi, hazai vereséget követően felajánlotta lemondását a felnőttcsapat vezetőedzői posztjáról, amit a PMFC-t működtető PSN Zrt. vezetői a trénerrel történt személyes egyeztetés után elfogadtak.

Arról, hogy Sárai György más pozícióban marad-e a PMFC-nél, még folyik az egyeztetés, de a menedzsment mindezzel együtt is köszöni a PMFC-ért a nehéz időszakban végzett eddigi munkáját.

Az új tréner személyét legkésőbb jövő héten szeretné bejelenteni a PMFC, addig is a soron következő bajnokin Kulcsár Árpád akadémiaigazgató és Szabados József, korábbi pályaedző ülhet le a mecsekaljai együttes kispadjára.

A PSN Zrt. és a PMFC a szurkolóknak ezúton szeretné megköszönni az idényben eddig tanúsított támogatásukat és a türelmüket a klub játékosai, illetve szakmai vezetői iránt. Kiemelten fontos a türelmük és lelátói segítségük az elkövetkező Munkás-időszakban is.

Hajrá, PMFC! ?

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

KategóriákMETÁL