Most éppen ötödjére módosították a még júliusban kiírt közbeszerzés benyújtási határidejét. Jó munkához idő kell.

A cikk a hirdetés után folytatódikA PMFC utánpótláscsapatai jelenleg a város több pontján szétszórva edzenek, többek között például a Várkői “stadionban”, a kovácstelepi és a Stadion utcai komplexumban. Ez a helyzet önmagában sem ideális, de a létesítmények még viccből sem nevezhetők korszerűnek, rosszak a füves és a műfüves pályák, lepukkantak a kiszolgálóépületek, de nincs például fedett műfüves csarnok sem, ami a téli időszakban sokat lendíthetne a képzés színvonalán. A többi hazai akadémiával összevetve a pécsi az infrastruktúra korszerűsége alapján az utolsók közt van, ha nem a legutolsó. Tavalyi cikkünkből talán kiderül, miért van ez így.

Bánki Erik, baranyai fideszes főügyintéző és országgyűlési képviselő már tavaly januárban beszélt arról egy tévéműsorban, hogy megvan a pénz a pécsi akadémiafejlesztésre. Ehhez képest már az alapkőletételig is több mint egy év telt el, idén márciusban ejtették meg az ünnepélyes aktust, amelyen Őri László alpolgármester a kormányon kívül Bánki Eriknek mondott köszönetet.

A PMFC.hu ekkor arról írt, hogy júniusban indulhat a projekt. Igen ám, de a közbeszerzést csak július közepén sikerült kiírni, a benyújtási határidőt pedig azóta folyamatosan módosítgatja a kiíró PSN Zrt., most éppen ötödik alkalommal tolták ki, november 9-ére. Mivel a pályázati kiíráson érdemben nem nagyon módosítottak, rejtély, miért nem tudnak pontot tenni a közbeszerzés végére. Nagy a valószínűsége, hogy a munkálatok már csak a következő évben fognak elkezdődni. Ezek után viszont megtippelni sem merjük, mikor érnek véget.

Felcsúton ilyenért fejek hullanának.

KategóriákMETÁL