Mondjuk, most egy nagyon picit ismét csúszik egy határidő, de nyilván jó okuk van rá Páváéknak. És különben is, jó munkához idő kell.

A cikk a hirdetés után folytatódikHabár az is igaz, hogy az új vásárcsarnok felépítése nem csak, hogy csúszik az elsőként ígérthez képest, nem kicsit, hanem kisebb is lesz, mint azt eredetileg mondták. Meg parkolóból sem lesz elegendő (habár ezt is meg lehetett védeni egy alapos okfejtéssel egy érdekes logikai levezetéssel a múltkori rém kínos pécsi közmeghallgatáson).

Na, de ha minden igaz, december 13-ig lehet még pályázni a kivitelezésre, és Luca napján még fel is bontják a virtuális borítékokat.

A benyújtási határidő november 26-a volt, ehelyett lett december 13-e az új határnap.  A bontás dátuma (ami szintén november 26 lett volna), pedig december 13-a, déli tizenkét órára módosult. Bő két hetecske, nem a világ, ugye? Ettől még sanszos, hogy a befejezési határidőt nem kell majd elcsúsztatni.

Tudni kell, hogy a tárgyalt kivitelezési közbeszerzésben a nyertes ajánlattevő feladata lesz a kivitelezési feladatok mellett – rendelkezésre álló engedélyezési és tender tervdokumentáció alapján – a kiviteli tervek elkészítése is.

Sehogyan sem lesz meg a választásra

A nyertesnek másfél éve lesz elkészíttetni a terveket és felépíteni az új vásárcsarnokot, ami így egyértelműen nem fog elkészülni ebben az ötéves polgármesteri ciklusban, legfeljebb az alapkövet teszik majd le, nagyon jó esetben a bokrétaünnepséget tartják majd meg a jövő őszi önkormányzati választások előtt.

A Surányit a Strabag építheti

A módosításra az Európai Közbeszerzési Értesítőben bukkantunk, ahol volt még érdekes pécsi vonatkozású új hír is. 

Például a Surányi Miklós út felújítására szóló nettó 54 milliós tender. A cél, hogy javítsák az elöregedett burkolatot, profilhibákat, aszfaltozzanak, a közműszerelvényeket szintre emeljék, két és egyebek mellett két buszöblöt is felújítsanak. Ez már egy eredmény kihirdetése, a nyertes ajánlattevő az egypúpú pécsi felüljárót és az új pécsi hegyi kis szerpentint is építő Strabag lett.

Két évre kérnek ajánlatot a pécsi ?propagandalap? kinyomtatására

A Pécsma nevű önkormányzati online oldalt és a városháza hetilapját, a sajnálatos módon propagandaújságnak sem utolsó Pécsi Híreket is kiadó Pécsi Kommunikációs Központ Korlátolt Felelősségű Társaság hirdetett két évre (azaz a jelenlegi önkormányzati cikluson túlterjeszkedő időtartamra) nyomtatási szolgáltatásokra közbeszerzést – viszont hosszabbítási lehetőség nélkül és nyílt eljárásban. December 28-a leadási határidő.

A feladat egy 73 000 db/hét példányszámú hetilap nyomtatása 45 grammos standard újságnyomóra, 20, 24, 28, illetve 32 oldalas számokra.

(Kiemelt fotó forrása: Epiteszforum.hu)

KategóriákMETÁL