Önkormányzati képviselőként tettek javaslatot a jobbikosok, hogy a város napján tüntessék ki az egyik legsikeresebb magyar kézilabdaedzőt. Indoklás nélkül utasították el a javaslatot.

A cikk a hirdetés után folytatódikA szerda délutáni sajtótájékoztatón Fogarasi Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője sorolta a pécsi születésű, sportolói pályafutását is Baranyában kezdő szakember érdemeit, akinek a csapata, a Győri ETO 2019-ben ismét megnyerte a női EHF-bajnokok ligáját. (A győzelmet még értékesebbé teszi, hogy először nyert a Győr magyar edzővel.) “Ilyen eredményhez komoly szakmai tudás szükséges, éppen ezért javasoltuk, hogy szeptember 1-jén egyfajta erkölcsi elismerésben részesüljön Danyi Gábor. Azonban a hivatalos iratok beküldése után pár nappal, néhány mondatos, rövid üzenet érkezett a polgármesterei hivataltól, hogy nem tudják támogatni a javaslatunkat” – mondta a politikus. Fogarasi a holnapi közgyűlésen folytatja az ügyet, és két kérdést intéz a városvezetéshez. Egyrészt, hogy ki az, aki ezt a döntést meghozta, másrészt, hogy mi ennek az elutasításnak az indoklása.

Gyimesi Gábor gratulált a Győri ETO csapatának és az edzőnek. “Tudjuk, hogy ez a városvezetés hogyan kezeli a kézilabdát, és eleve a versenysportokat. A fideszes városvezetés halmozta a balfogásokat: kezdve a női kézilabda szétverésével, aztán a férfiaknál is ugyanez történt. A női kosárlabdázók elüldözése, akik aztán bajnokságot nyertek, is emlékezetes volt. Mindez a Pécsi Sport Nzrt. irányítása mellett történt, így különösen érdekes, hogy pont ennek a cégnek a vezetőjét, aki szakmailag és pénzügyileg is lenullázta a céget, jelöli a Fidesz polgármesternek. Azt hiszem, hogy van mit végiggondolnia a pécsieknek, amikor erre a polgármesterjelöltekre adják le a szavazatukat” – mondta Gyimesi Gábor,aki ezután még a pécsi foci siralmas helyzetét is felemlegette. Hozzátette: a látványsportokra azért van szükség, mert kellenek a motiváló példaképek a fiataloknak.

Közgyűlés előtt

A Szabad Pécs kérdésére Gyimesi Gábor azt is elmondta, hogy 4,7 milliárd forint “plusz” elköltéséről szóló előterjesztés, gyakorlatilag annak a beismerése, hogy az eleve sántított a sikerpropaganda. A képviselő szerint óriási számtani átverésnek az áldozatai azok a pécsiek, akik még hisznek a jelenlegi városvezetésnek.

Fogarasi Gábor szerint a legutóbbi közgyűlésen, amikor egy egyszerű matematikai példával próbálta illusztrálni a tartozás összefüggéseit, azaz ha egy nagyobb kölcsönből fizetünk ki egy kisebbet, attól még a tartozás megmarad. Páva Zsolt csak annyit válaszolt, hogy ez a példa nem jó.

A Pécsi Stop élőben közvetítette a sajtótájékoztatót, itt lehet megtekinteni:

KategóriákMETÁL