Válaszolt lapunknak a mohácsi tankerület vezetője. Egy pedagógus lett koronavírusos, aki – amint írtuk is – részt vett egy nagy iskolai értekezleten.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs számolt be arról elsőként, hogy a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnáziumban koronavírusos megbetegedés miatt rendeltek el rendkívüli tanítási szünetet. Most

„A Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium egyik pedagógusánál a COVID teszt szeptember 2-án pozitív lett. Az érintett pedagógus múlt hét pénteken részt vett egy alkalmazotti oktatáson, majd nevelőtestületi értekezleten, ahol az intézmény teljes állománya ott volt (29 pedagógus, 10 technikai dolgozó) . A járványügyi megelőző intézkedéseket a résztvevők maradéktalanul betartották. Az oktatáson, értekezleten résztvevők hatósági házi karanténba kerültek. Az intézményben kétnapos rendkívüli tanítási szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal. Tantermen kívüli, digitális munkarendet az Operatív Törzs rendelhet el, az EMMI erre vonatkozó javaslatát előkészítette.  A teszteléssel kapcsolatban a járványügyi hatóság tud további felvilágosítást adni.” – írta megkeresésünkfre a Mohácsi Tankerületi Központ vezetője, Käszné Lebő Zsuzsanna. 

Kezdődik: Kétnapos rendkívüli tanítási szünet holnaptól a mohácsi gimnáziumban, utána digitális tanrendre állnak át

Frissítés 12.30

A Szabad Pécs megkereste a Baranya Megyei Kormányhivatal sajtóreferensét, hogy megtudjuk, elkezdődött-e már az iskola dolgozóinak a tesztelése, vannak-e már eredmények. Valóban elrendelték-e a házi karantént a teljes testületnek, és hogy van-e arra esély, hogy ha a két hétnél hamarabb kiderül a tanárok és a dolgozók többségéről, hogy nem fertőzöttek (két negatív PCR-teszteredmény után például), akkor visszamehetnek-e vajon dolgozni.

KategóriákMETÁL