Közmeghallgatáson lehet tájékozódni és véleményt mondani pécsi “aktuális nagyberuházásokról”.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Városháza nagytermében 22-én, csütörtökön 17 órától
közmeghallgatás lesz. A téma: ?A városi léptékű aktuális nagyberuházások bemutatása”, illetve a településkép védelmével és a településrendezéssel kapcsolatos önkormányzati feladatok ismertetése?.

A vitaindítónak szánt előadást Szécsi Zsolt főépítész tartja.

Egyelőre ennyi biztos, hogy pontosan mit tartanak az önkormányzatnál városi léptékű AKTUÁLIS nagyberuházásnak, arra csak tippelni tudunk.

Tippjeink:

A tervezett akvaparkról valószínűleg szó lesz, ami talán Tüskésréten lesz, talán nem, de már biztosan nem az eredetileg tervezett helyszínen, a Rátgéber Akadémia mellett-mögött, és nagyon úgy tűnik, hogy 2146-ra akár el is készülhet. Témaként felmerülhet még az új sportcsarnok ügye, amiről egyelőre nem sokat lehet tudni, tekintve hogy ezt a projektet együtt kezelték az akvaparkkal és a tanuszodával. Aztán ott van a tervezett új, modern vásárcsarnok. Ami talán mégis meglesz most már, ha nem is úgy és akkor, ahogy és amikor eredetileg tervezték. Sőt, talán a régit sem teljesen bontják le. Szuper téma lehet a Misina tető felújítása, de a Magasház helyére ígért park is, ami ugyan nem nagy (és ugye csak egy park, egy pici épülettel), de még mindig nem álltak neki. A Modern Városok Program forrásaiból megvalósuló egyetemi fejlesztések is érdekesek lehetnek városképileg. Többek között például az Apáca utcai volt megyei könyvtár átalakítása, vagy a Munkácsy utcai fül-orr-gégészeti és urológiai klinika diákközponttá való alakításának évekkel ezelőtt bedobott terve. Ahogyan városképileg az orvosi karral szemben lévő telekre tervezett egyetemi beruházás, az új fogászati klinika, és a már ténylegesen is épülő új orvosi elméleti tömb is izgalmas téma lehet. Már, ha az egyetemi fejlesztések egyáltalán szóba kerülnek. Páva Zsolt a legutóbbi közgyűlés végén a közgyűlés által tárgyalt nagy fejlesztésekről szóló tájékoztatást ígért ugyanis. Tippünk szerint az aktuálisan futó és tervezett útfelújításokról is szó eshet. Arra viszont mérget vehetünk, hogy a kényesebb témák, fejlesztések és részletek nem lesznek az előadás részei.

Akit érdekel a téma, az menjen el és ha hozzá akar szólni a témához, szóljon hozzá, elvileg meghallgatják

KategóriákMETÁL