Mindezt sajtóközleményben tudatta a pécsi önkormányzat szerdán délután. Mint emlékezhetnek, Péterffy Attila pécsi polgármester és Bodnár Imre, a pécsi önkönkormányzati cégek átvilágítását végző ügyvédi csapata vezetője a napokban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (volt Pécs Holding) két szerződése kapcsán is feljelentést tesz különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A pécsi városházi sajtóközlemény szerint különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt elrendelte a nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya.

A feljelentés és az elrendelt nyomozás alapját az a pénzügyi és jogi átvilágítás adta, mint írták, amelyet Péterffy Attila polgármester rendelt el a pécsi önkormányzat cégeinél és intézményeinél.

A konkrét ügyről Pécs polgármestere és Bodnár Imre, az önkormányzati cégek és intézmények átvilágítását végző ügyvédi csapat koordinátora január 30-án tartott részletes sajtótájékoztatót. Az esemény témáját két ingatlan adásvétele körül feltárt ügyletek adták, mindkettő a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. volt vezetéséhez köthető.

A közlemény szerint a 2019. októberi választások óta ez az első eset Magyarországon, amelyben önkormányzati cégek, intézmények átvilágítása eredményeképpen feljelentés született, majd nyomozást rendeltek el.

„Pécs vezetése továbbra is eltökélt az átlátható, tiszta viszonyok megteremtésében és az elszámoltatásban Az önkormányzat  gazdálkodó szervezeteinek átvilágítása ebben a szellemben folyik tovább.”

A Szabad Pécs nem hivatalos, de megbízható értesülései szerint a nyomozás részeként a feltételezett anyagi kár ellensúlyozására pénzügyi zár alá is vonhatnak vagyonelemeket a feltételezetett bűncselekményekben gyaníthatóan részt vevő szereplőket érintően.

KategóriákMETÁL