Még nagyon dolgoznak az útépítők, de talán, TALÁN! Végre megszűnhet a napi kétszeri keserű anyázás az Édesanyák útján.

A cikk a hirdetés után folytatódikA munkálatok április elején kezdődtek, de már április végén jelezte a kivitelező, a Strabag két cégét tömörítő STR Pécs 2020 Konzorcium az önkormányzatnak, hogy “előre nem látható problémák” miatt nem tudják tartani az augusztus eleji határidőt. Az önkormányzat illetékes bizottságának júliusi ülésére készített előterjesztésből az derül ki, hogy a legnagyobb előre nem látható problémát a területen lévő elektromos vezetékek jelentették, kiváltásuk megtervezése és engedélyeztetése annyi időbe telt, hogy november 30-ára kellet csúsztatni a határidőt.

A Bálicsi utat a Petőfi-Alkotmány-Ifjúság (PALI) csomópontban lévő körforgalommal összekötő, a Rókus dombot átszelő út annak a központi költségvetési forrásból finanszírozott, egymilliárdos mecsekoldali útrekonstrukciónak a része, amelynek keretében új burkolatot kapott a Magaslati út, és fog kapni (esetleg kap fogni) a Surányi és az Angster egy része is.

Aki szokott ebben a városrészben autózni, tudja, hogy a reggeli és délutáni csúcsforgalom idején a környező csomópontokban jelentős torlódás alakul ki, szóval az új út minden bizonnyal megkönnyíti majd a közlekedést, nem kell majd naponta kétszer káromkodva ülni a dugóban például az Édesanyák útján.

Nem övezte egyébként osztatlan lelkesedés az útépítést, volt például áprilisban egy tiltakozó fürdőköpenyes összejövetel a Pollack strandon, aminek medencéje sokak szerint túl közel lesz a leendő forgalmas úthoz. 

A munkaterületen tegnap még keményen dolgoztak a strabagosok (képgaléria a cikkben!), laikusként úgy tűnt, aki tehermentesítő utat kért karácsonyra a pécsiek közül, az örülhet, ott lesz a fa alatt az ötszáz méteres szakasz. Természetesen próbálunk információt szerezni a kivitelezőtől a munkálatok állásáról, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Zárjuk valami nagyon pozitívval ezt a cikket: az út mindkét oldalán van járda, sőt, ahogy az egyik képünkön látszik, egy szakaszon hangfogó falat is emeltek.

KategóriákMETÁL