Lezárult az Emberség-díj 2020 jelölési időszaka, a határidőig 196 érvényes jelölés érkezett be a pécsi Emberség Erejével Alapítványhoz. Összesen 85 jelöltet neveztek.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint azt több korábbi cikkünkből már tudhatják, a pécsi Emberség Erejével Alapítvány tagjai arra az elhatározásra jutottak, hogy a civil kurázsit ünneplő új, régiós díjat alapítanak, ez lett az Emberség-díj. Azt is megírtuk korábbi cikkeinkben, hogy a díjat több kategóriában osztják majd ki március 21-én, hogy Baranya, Somogy és Tolna megyékben élő magánszemélyeket, informális csoportokat és bejegyzett civil szervezeteket lehetett jelölni, és hogy a nevezési határidő február 29-én, azaz szombaton lejár, illetve lejárt.

Az Emberség-díjra való nevezésről nemrég az alapítvány oldalán új bejegyzés jelent meg, amelyben közölték, hogy a határidőig 196 érvényes jelölés érkezett be, összesen 85 jelöltet neveztek. A 85 jelölt közül 56 fő a magánszemély, 29 pedig a civil közösség kategóriában indulhat az elismerését. A jelöltek között 10 tolnai, 8 somogyi és 67 baranyai található. 

A nevezettek közül az alapítvány kuratóriuma választja ki azt az öt személyt és öt közösséget, akiket március 8-át követően a honlapjukon és a Facebook oldalukon is bemutatnak majd.

A szűkített listáról bejutó tíz jelölt közül az alapítvány munkatársai, önkéntesei, felügyelő-bizottsági tagjai, partnerei és a díj védnökei által adott szavazatok alapján kerülnek ki a kategóriák díjazottjai, akik egyszeri, 100 ezer forintos pénzdíjazásban részesülnek. Az Emberség-díjat március 21-én, az alapítvány születésnapján adják át, díjátadó est keretében.

Az Emberség-díj 2020 médiapartnere a Szabad Pécs.

KategóriákPOP