Már, ha a kormányfő szavatartó ember, és látja, “mi a helyzet”. Az újságírószövetség ugyanis bejelentette, hogy segít megszervezni azt a miniszterelnöki sajtótájékoztatót, amelyen a nem kormánymédia újságírói kérdezhetnék Orbán Viktort. 

A cikk a hirdetés után folytatódikHa az, és meglesz a nagy esemény, arra a sajtótájékoztatóra a Szabad Pécs is regisztrálni fog, és elmegy kérdezni és tudósítani. Mindenképpen így tennénk, főképpen hogy az idén is, és tavaly is úgy alakult, hogy a miniszterelnök közvetlen közeléből lökdöstek el minket, illetve egy olyan helyszínről, amelyre később megérkezett a jelenlegi kormányfő.

A MÚOSZ ugyanis azt írta, hogy felajánlja a segítségét a miniszterelnöki sajtótájékoztató megszervezéséhez.

Orbán Viktor ugyanis még a nyár folyamán tett arra ígéretet, hogy egy év végi sajtótájékoztató keretében válaszol a tőle egyébként jellemzően elzárt újságírók kérdéseire.

Júliusban, a parlamentben mondta azt Orbán Viktor az őt kérdezni próbáló újságíróknak, hogy

?Az év vége felé, amikor látjuk, hogy mi a helyzet, tartok egy sajtótájékoztatót és majd a sajtótájékoztatón örömmel állok rendelkezésükre.?

(Amúgy ez milyen szép így, ugye? Hogy beismerjük, miniszterelnökként, hogy ilyen van, de majd lesz egyszer Budán kutyavásár is.)

?Amennyiben ez a szándék még mindig fönnáll, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége örömmel biztosítja a helyszínt, a szervezést és a lebonyolítást a várhatóan nagy érdeklődéssel kísért eseményhez? – írták.

A MÚOSZ Magyarország legnagyobb, több ezres tagságú újságíró-szervezeteként ajánlotta fel, hogy házigazdaként megszervezi és lebonyolítja a miniszterelnök sajtótájékoztatóját, biztosítva, hogy az újságírók egyenlő feltételekkel kapjanak lehetőséget a kérdezésre, az alaptörvény és a médiatörvény vonatkozó rendelkezéseinek szellemében.

O

KategóriákMETÁL