Egy órán át tartotta lezárva a pécsi nyugati elkerülő út egy szakaszának egyik sávját délután 30-40 autó. A szakszervezetek kilátásba helyezték, ha továbbra is “rabszolgának nézik” a munkavállalókat, magasabb fokozatba kapcsolva folytatják a tiltakozást.

A cikk a hirdetés után folytatódikMiközben a Parlamentben botrányos jelenetek közt zajlott a túlóravita, Pécsett öt szakszervezeti szövetség tartotta meg demonstrációját a munka törvénykönyvének tervezett módosítása, az ő szavukkal a “rabszolgatörvény” ellen. 30-40 személyautó parkolt a nyugati ipari út egyik sávjában egy órán át, délután 2-től 3-ig, nem kis fennakadást okozva. Mivel azonban rendőrök irányították a forgalmat, káosz nem alakult ki, számos sofőr egyetértőleg dudált a tiltakozók mellett elhaladva.

Benke Norbert, a fő szervező Vasas Szakszervezet regionális vezetője a Szabad Pécsnek elmondta, azért vannak itt, mert nem értenek egyet a 400 óra túlórával, a kollektív alku fellazításával, nem értenek egyet azzal sem, hogy 36 hónapig várakoztathatnak a munkáltatók túlóradíjakat.

Ahogy fogalmazott:

Azért vagyunk itt, mert rabszolgának néz minket a saját kormányunk. Ha nem fognak úgy kormányozni, hogy azoknak az embereknek is jó legyen, akik megtermelik a gdp-t, akkor januárban megállítjuk az egész országot.

Hozzátette még azt is, most már nem a 48 órás munkahét a cél, hanem a 28,5 órás, továbbá követelik a korábbi cafeteria-rendszer visszaállítását.

A teljes nyilatkozat itt megtekinthető:

KategóriákMETÁL