Nem nagy meglepetés. Jöhet a hivatalos kinevezés.

A cikk a hirdetés után folytatódikÜlést tartott ma a pécsi önkormányzat kulturális és köznevelési bizottsága, az egyik napirendi pont a pécs-somogyi Vadgesztenye iskola igazgatói pályázatának véleményezése volt. Ez egy kötelező, bár erősen formális mozzanat, hiszen az önkormányzatnak csupán annyi a köze a történethez, hogy az iskolának helyet adó ingatlan tulajdonosa.

Az ülésen megjelentek a megbízott igazgató tevékenysége és pályázata ellen hetek, hónapok óta különböző fórumokon tiltakozó, a héten figyelemfelhívó gyertyagyújtást is rendező szülők képviselői, akik szót is kaptak, elmondták aggályaikat és felvázolták problémáikat. Az ülésen jelen volt az egyedüli pályázó megbízott igazgató és a Pécsi Tankerület illetékese is.

Résztvevőktől tudjuk, hogy a bizottsági fideszes tagjai és az ellenzéki ÖPE képviselője megszavazták a pályázat támogatását. Érdekesség, hogy az egyik jelenlévő fideszes képviselő, Hári József nem szavazott. 

Ezzel minden akadály elhárult az új igazgató, Nagy Marianna hivatalos kinevezése elől.

Lapunk továbbra sem kapott válaszokat sem az igazgatói pályázat ügyében döntésre jogosult tankerületi vezetőtől, Páva Pétertől, sem Nagy Mariannától, pedig továbbra is szeretnénk az ő álláspontjuknak is nyilvánosságot biztosítani.

Az ügyről jegyzetünk is van.

KategóriákMETÁL