Gyimesi Gábor, jobbikos önkormányzati képviselő beszélgetni szeretett volna a túlóratörvényről a fideszes országgyűlési képviselővel, de utóbbi nem tartotta időszerűnek a vitát. Ezért a helyi Jobbik mindenképpen folytatja az utcára vonulást és a Botka-féle javaslat pécsi verziójával készül a jövő heti közgyűlésre.

A cikk a hirdetés után folytatódikÉvindító sajtótájékoztatót tartott kedd délután a Jobbik pécsi elnöke, amin elmondta, hogy mivel kulturált, értelmes embernek tartja Hoppál Pétert, ezért vitát kezdeményezett az országgyűlési képviselővel a túlóratörvényről. “Hagytam volna magam meggyőzni, de a képviselő úr szerint nem időszerű a téma és inkább a júniust javasolta” – mondta Gyimesi Gábor. Hozzátette azt is, hogy Hoppál Péternek nem voltak érvei csak annyit mondott, hogy majd az idő eldönti, kinek volt igaza. Így a Jobbik folytatja a tüntetéseken való részvételt, sőt a jövő heti közgyűlésre javaslattal készül, aminek az elfogadása esetén az önkormányzati társaságoknál tilos lenne a botrányos körülmények között módosított túlóratörvény alkalmazása. (Ezt az utóbbi hetekben több önkormányzat is megtette, legelőször még decemberben a Botka László szocialista polgármester által vezetett szegedi közgyűlés. A fideszes képviselők tartózkodtak vagy nemmel szavaztak.)

A sajtótájékoztatón szó esett a Bérunió kérdéséről is, amit a Jobbik hívott életre még 2017-ben. Gyimesi Gábor szerint azért is hiteltelen most a baloldal csatlakozása tüntetésekhez, mert akkor már lehetőségük lett volna egy bérekről szóló jó kezdeményezést felkarolni, de ezt nem tették meg. (Bár az aláírásgyűjtés 2018-ban sikertelenül zárult, a javaslat tárgyaláshoz szükséges 1 millió szignó felével, de európai uniós fórumokon továbbra is fel-felmerül a téma. Viszont a kezdeményezés magyar és angol nyelvű weboldala már nem érhető el.)

Gyimesi a Szabad Pécs kérdésére elmondta, hogy a Jobbiknak is van polgármesterjelöltje – nem Pécsett élő, gazdasági szakember személyében – de korai volna megnevezni. Ráadásul még az is előfordulhat, hogy egy együttműködés keretében támogatnának valakit, a már bejelentkezett/megnevezett személyek közül. (Ez a lista immár négyre bővült: Péterffy Attila, Kővári János, Vicze Csilla – és legutóbb az ex-MDF-es politikus Pap András személyében.) A politikus azt is hozzátette, hogy megvan a 19 pécsi választókerületre a jelöltjük, ami mindenképpen fontos, hiszen a polgármester nem önmagában irányítja a várost, hanem a közgyűlés támogatásával.

A politikus azt is hangsúlyozta, hogy nem személyt vagy másik politikai erőt fognak támogatni, hanem megnézik, kinek a programjával tudnak egyetérteni. Döntés még nem született, és egyelőre csak Péterffy Attilával történt meg egy előzetes bemutatkozó beszélgetés.

KategóriákMETÁL