A 2018 novemberében indított támogatói kampányunk ugyan már december végén lezárult, azonban a felajánlások csak múlt héten érkeztek meg a Szabad Pécs számlájára. Összegzés és újratervezés.

A cikk a hirdetés után folytatódikElőször is: tényleg köszönjük mindenkinek a támogatást! Nem csak a pénzadományt küldőknek, de a kampány hírét megosztóknak is.

Aztán folytassuk a rossz hírrel: a kampányunk számszerűsített célját tekintve nem voltunk igazán sikeresek, hiszen a 28 000 dollárnak mindössze 7%-át sikerült összekalapoznunk, azaz 2055 dollárt. Ráadásul ebből még lejöttek a kampány költségei, azaz az Indiegogo használatáért járó díjak, adók és a banki költségek, így a Szabad Pécshez 1850 USD jutott el, ami az aktuális árfolyamon 504 ezer forint.

Ebből még természetesen lejön a pólók gyártási és szállítási költsége, amiket hamarosan célba juttatunk az Előfizetői támogatást és Szabad Pécs rajongói támogatást küldőknek. Nekik külön köszönetet szeretnénk mondani, hiszen az 50/100 dollárt küldők adták össze a teljes támogatásnak a háromnegyedét.

És köszönettel tartozunk minden követőnknek/lájkolónknak a Facebookon, hiszen mindkét szám tekintetében átléptük a 10 000-et.

Nem utolsó sorban: sokat tanultunk ebből a kevésbé sikeres akcióból, így a jövőben biztos, hogy máshogy tervezzük el és máshogy is kivitelezzük a leendő adománygyűjtő kampányainkat. Mert hasonló kampányokra a jövőben is szükség lesz a Szabad Pécs működtetéséhez.

Szerencsére már a kampány alatt is, és azóta is, többen a közvetlen és rendszeres támogatás mellett döntöttek, így erre az adományozási formára fogunk mi is koncentrálni. Illetve arra, hogy olvasóink bizalmát továbbra is kiérdemeljük.

Kérjük, támogassa független újságírói munkánkat!

KategóriákMETÁL