Félmilliárdot személyi, 300 milliót dologi kiadásokra költhet a pécsi önkormányzat sportcége. Hogy miért volt szükség erre az extra segítségre, és azt mire költik, egyelőre nem tudni.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Népszava szúrta ki a Magyar Közlönyben, hogy a kormány 890 millió forintot ad a PSN Zrt-nek külön kérelem vagy pályázat benyújtása nélkül “sportcélú működésre”. Ebből 520 milliót személyi, 300 milliót dologi kiadásokra fordíthatnak, a többi adó és járulék.

A PSN Zrt. működteti az NB 3-ban játszó PMFC-t, aminek a milliárdos hiánnyal küzdő városvezetés 2017 ősze óta nem ad pénzt. Szerettük volna megtudni a PSN-től, hogy a mostani rendkívüli kormányzati támogatásra miért volt szükség és hogy pontosan mire költik, jut-e belőle, és ha igen, mennyi a PMFC-nek Érdeklődésünket azzal hárították el, hogy a közlönyben minden benne van. Hát ez pont nincs.

Év végén, ahogy azt megírtuk, 870 millió forint támogatást kapott a PSN a kormánytól a Kovácstelepre tervezett PMFC-akadémia, azaz a klub utánpótlásközpontja fejlesztésére. Utóbbival kapcsolatban egyelőre nem tudni, ki nyerte a közbeszerzést, és mikor indul az építkezés.

Fotó: Orbán Viktor Páva Zsolttal Pécsett a Széchenyi téren 2017-ben

KategóriákMETÁL