Megay Róbert Péterrel, akit a Ledina Épületkerámia Kft. és a Pécsi Kerámia Kft. végelszámolói feladataival bíztak meg, készített interjút a Pécsi Stop. Az ellen-Zsolnayként elhíresült cégek, és dolgozóik aktuális helyzetéről a legfontosabb információkat gyűjtöttük ki:

A cikk a hirdetés után folytatódik1, Az ellen-Zsolnayból létrejött cégek (Ledina Épületkerámia Kft. és a Pécsi Kerámia Kft.) tulajdonosa döntött a végelszámolás mellett, amire Megay Róbert Pétert hatalmazták fel.

2, Mivel sokáig nem volt ügyvezető, így egyelőre a problémák feltárása zajlik, ami heteket vesz még igénybe.

3, A két cégnek jelenleg is 64 dolgozója van, a munka jelenleg is folyik.

4, Nincs kizárva új tulajdonos/befektető bevonása, és még a cégek rendes működése is visszaállhat.

5, Megay szerint a termelésnek köszönhetően, jelentős többletbér kifizetésére lesz lehetőség, így pedig a dolgozóknak nem lesz vállalhatatlan tehertétel a Zsolnay-gyárnak megítélt kártérítés kifizetése.

6, A végelszámoló szerint a cégek nem a Zsolnay konkurenciájaként működnek, mivel saját, helyben fejlesztett és egészen eltérő dizájnnal dolgoznak és teljesen más a megcélzott ügyfélkör is.

7, “A jelen az, hogy 64 család megélhetése függ két felszámolás alatt álló cég, illetve tevékenységük létén. Jómagam abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ilyen jellegű munkahely-megmentéssel záródó ügyeket már többször is sikerre vittem itthon, nyilván a partnerek együttműködése mellett” – mondja Megay Róbert Péter az interjúban.

Csak néhány előzmény a szövevényes ügyről a Szabad Pécsen: 1, 2, 3, 4

Ráadásul éppen múlt héten írtunk a Szabad Pécsen arról, hogy Pécs városa az utolsó Zsolnay-pert is elveszítette Bachar Najariékkal szemben.

KategóriákMETÁL