MKKP buszmegálló, Orfű 2.0 – akár ezt a címet is adhattuk volna cikkünknek. Hiszen már másodszor állítottak fel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt passzivistái orfűn buszvárót. A befejezve-pecsétet mégsem kaphatja meg a projekt. Mindeközben Pécsett két helyszínről is eltűnt a négyszínfestés “önkormányzati” munkálatok miatt, de egyik munkára sem lehet a 100%-os-pecsétet rátenni.

A cikk a hirdetés után folytatódikA kutyák már másodszor álltak neki ezen a szép vasárnapi napon az orfűi buszmegállóprojektnek. Másodszor sikerült is felállítaniuk az ácsolt, színes buszvárót. Formailag ez megfelel, de tartalmában kissé eltér a bevett és jól megszokott magyarországi önkormányzati és állami gyakorlattól. Most nem az történt, hogy valaki szándékosan túlárazta, pótmunkázta, kétszer megrendelte vagy felépítette ugyanazt. Olyasmit, amit amúgy normális módon, értékarányosan és gyorsan, de szakszerűen is meg lehetne csinálni.

Orfűn egy kisebb félreértés történt első alkalommal, avagy a véletlenek összjátékát láthattuk. Amint arról ugyanis annak idején a Szabad Pécs beszámolt, az egyik legforgalmasabb és legismertebb orfűi buszmegállóba, ahol az Orfűről Pécsre induló járat is megáll, az MKKP passzivistái felépítették a Felcsútról (illetve Hódmezővásárhelyről), vagy a pécsi Ágoston térről már jól ismerhető színes buszvárójukat (hogy csak a legsikeresebb kísérleteket említsük).

Ilyen volt messzebbről
Fotó: MKKP Baranya megye, bevéve Komló

Csakhogy Orfűn a már majdnem befejezett, de még folyamatban lévő útfelújítási projekthez kapcsolódóan buszváró építését is eltervezték. Ez az infó azonban némileg elcsúszott a nagy igyekezetben. És hogy, hogy nem, éppen nem sokkal azt követően került sor az új orfűi buszvárónak a kivitelezésére, minthogy a kutyák megépítették a maguk négyszínfestestett, ácsolt megállóját.

Akkor a Szabad Pécs a kutyapártiakkal és orfű polgármesterével, Füziné Kajdy Zitával is beszélt, és kiderült, hogy végül is teljes ám az összhang. Mert a kutyák mondták, hogy nem lesznek restek újra, másutt is felépíteni a megállót, az orfűi önkormányzatnak pedig amúgy nincs problémája a kétfarkús megállóval (megj.: nincsenek annyira résen mint a pécsiek és a felcsútiak, és nem vágják annyira a világ dolgait).

Így abban egyeztek meg, hogy kicsit később, máshol felállítják a megállót. És ez a máshol végül az orfűi horgászbüfénél lett, az időpontja meg éppen a mai szép vasárnapi nap volt.

Csakhogy kiderült, miután gyakorlatilag ismét talpon volt a megálló, megtörtént a szerelés, hogy ez a helyszín sem lesz alkalmas. Itt is némi félreértés történhetett, a kutyák ugyanis már az előző eset után mondták, hogy akkor a horgászbüféhez vinnék, miközben az önkormányzat három lehetséges helyszínt is mondott (pl. a horgászbüfét).

Ilyen előzmények után, és már bőven az utolsó idei Fishing on Orfű-koncert után mentek passzivistáskodni a Pécsi-tóhoz a kétfarkúak. És fel is állították a buszvárót a horgászbüfénél.

Mielőtt azonban jól végezhették volna dolgukat, kiderült, hogy ott sem lesz a legeslegideálisabb, hanem “egy megállóval arrébb”, a Mecsekszakáli megállóban. A polgármesterasszony személyesen egyeztetett velük erről, és továbbra is mindenki boldog és egyetért, szent a béke, annyi van, hogy két hét múlva állítják fel újra (3.0) a megállót, vélhetően már a megfelelő helyre, a Mecsekszakáli megállóba.

Viszont Orfű önkormányzata segíteni fog a felállításban, ezt is megígérték, gyakorlatilag közösen fogják felállítani az új buszvárót. Addig még van két hét, de már játszi könnyedséggel kijelenthető, hogy Orfűnek lényegében van két vadonatúj buszvárója, amely közül az egyik kellemes, szép, szellős, négy színe is van, ráadásul az orfűieknek és Orfűnek (képzavarral) nem kell miatta túlságosan a zsebébe nyúlnia.

Mindeközben Pécsett

Pécsett több helyen is festettek, de két helyszínnek “csákánnyal” végeztek

Az ország egyik leghíresebb kutyás négyszínfestése a pécsi Ferencesek utcájában történt, 2016 őszén. A passzivisták pár órára a rendőrségen kötöttek ki, miután felhívták a figyelmet az úthibákra. Már akkor szó volt róla ígéret szintjén, hogy a pécsi önkormányzat (aka. a Biokom) felújítja a Ferencesek utcája burkolatát. Ami végül most jött el, igaz, a munkát sikerült a villámcsapásszerűnél is gyorsabban bejelenteni és elkezdeni, de legalább azóta sem javult sokat a város kommunikációja az ott élőkkel és az ott boltot vivő kereskedőkkel és vendéglátósokkal.

Most már mindenesetre nincs ott a négyszínfestés, jól felbontották a burkolatot, a közelmúltban pl. így nézett ki:

Pécs, Ferencesek utcája az elmúlt napokban – Az utca “tetején” volt az elhíresült MKKP-s négyszínfestés – Fotó: Babos Attila

Ahogyan a Felsőmalom utca közepén, a Munkácsy, a Tímár és a Lyceum utcák felé vezető kis szakaszon is volt valamivel később négyszínfestés. Ott az elmúlt hetekben vágatták fel az aszfaltot, javítottak járdácskát és vízelvezető csatorna környékét is. Most így néz ki. Figyelmükbe ajánljuk a kihagyott részeket, ahol kb. 2380 forint 70 fillér plusz költség jelentkezett volna ahhoz, hogy kb örüljenek az itt közlekedők annak, hogy vannak bizony olyan dolgok is, amelyek normálisan mennek ebben az országban.

KategóriákMETÁL