Eddig is őt sejtették sokan a ZÁÉV Zrt. mögött, de most már hivatalosan is a leggazdagabb magyar egyik cégének érdekeltségébe került a közbeszerzések sztárja. Minek szégyenlősködni, nem igaz?

A cikk a hirdetés után folytatódikA Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH), hogy egyedüli közvetlen irányítást szerez a Pannon Speed Pro Vagyonkezelő Zrt. felett – írja a a Gazdasági és Versenyhivatal honlapjára hivatkozva a napi.hu. A vagyonkezelő Pannon Speed a tulajdonosa a zalaegerszegi székhelyű ZÁÉV Építőipari Zrt.-nek és annak szintén építőipari tevékenységet végző leányvállalatainak – mutat rá a gazdasági lap. A Talentis Group Zrt. Mészáros Lőrinc érdekeltsége, a háromtagú igazgatóságot Mészáros három gyereke alkotja.

A ZÁÉV Zrt. építette Pécsett a Rátgéber Akadémiát és építi a Modern Városok Program részeként az egyetem orvosi karának új tömbjét, több mint 10 és fél milliárdért.

A ZÁÉV hatalmas sztárja a közbeszerzéseknek évek óta, akkora kormánykedvenc, hogy sokan végig Mészáros Lőrincet sejtették a háttérben, ha alaptalanul, akkor egy igazi önbeteljesítő jóslattal állunk szemben.

A Szabad Pécs egyébként már 2017 tavaszán, hónapokkal a közbeszerzés hivatalos végeredménye előtt megírta, hogy az akkor még csak Mészárossal hírbe hozott cég lehet az egyetemen a befutó, illetve már azt megelőzően is lehetett sejteni, hogy mely cég lesz a befutó.

KategóriákMETÁL