Az első kérdés a címben foglalt lesz, arra kíváncsiak, mitől lenne az emberek szerint jobb pécsinek, kertvárosinak, mecsekoldalalinak, vasasinak stb. lenni.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz év első rendes pécsi közgyűlési ülése előtt egy nappal, szerdán tartottak ismét sajtótájékoztatót Kővári Jánosék. Most nem mentek sorra végig a kérdéseken, holnap tárgyalandó ügyeken, hanem kizárólag egy új akciójukat jelentették be. Készül ugyanis az új pécsi rendezési-szabályozási terv, amelyet az év végéig kell megalkotnia a közgyűlésnek, és amely a következő 10-20 évet határozza meg. Ebbe a folyamatba szeretné belevonni a pécsieket, ezért tesznek indítványt.

Amint már korábban is, lesznek a városban felállított nagy ládáik, amikbe várják a pécsiek javaslatait. Februárban arra keresik a rendezési koncepció miatt a választ, hogy a pécsiek mitől éreznék jól magukat. Látják, tapasztalják ugyanis, hogy a pécsiek nincsenek megelégedve a jelenlegi helyzettel, sok a frusztrált, rosszkedvű ember. Ha megírják, hogy mitől lenne jobb kedvük, mitől éreznék jól magukat ott ahol élnek, akkor abból ők tudnak majd használható javaslatokat tenni. Sőt, azt követően minden hónapban lesz majd egy tematikus kérdés, akkor már konkrétabban városfejlesztési ügyekben.

Felvetettük ugyanis a sajtótájékoztatót követően, telefonos megkeresés útján, hogy az emberek nem városfejlesztési szakemberek, nem tudnak feltétlenül szakmai felvetésekkel éln. Erre mondta azt Kővári János, hogy egyrészt az embereknek lehetőségük van arra az ÖPE kezdeményezése nélkül is, hogy javaslatokat tegyenek, ők ezt a folymatot szeretnék segíteni, de nem is várnak el konkrét, szakmai felvetéseket. Azt kérik, hogy az érzéseiket írják le, azt, hogyan látják a várost. Ha például azt írja valaki, hogy jobban érezné magát, ha nem lennének dugók Pécsett, vagy ha tiszta lenne a levegő a városban, akkor ezt már át lehet transzformálni konkrét városfejlesztési kérdésekké, amit megtesznek. Minden hónap eredményét a hónap végén, a következő elején, feldolgozás után publikálni fogják. 

És nem csak a kihelyezett ládákba, de online is várják majd a felvetéséket, egy erre létrehozott oldalon. A javaslatokat anonim módon is el lehet juttatni, ami jó hír azoknak, akik nem szívesen vállalnák a véleményük mellett a nevüket, arcukat is.

KategóriákMETÁL