Egy kamionnyi adománnyal segítik a pécsiek a földrengés sújtotta horvátországi város, Petrinja lakóit. A segélyszállítmány kedd délelőtt indult útnak.

A cikk a hirdetés után folytatódikTéli ruhák, takarók, tisztálkodási szerek és tartós élelmiszerek – elsősorban ezeket kérték segítségként a december végi földrengésekben súlyos károkat szenvedett horvátországi Petrinja lakói. Kérésüknek megfelelően állított össze segélycsomagot a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete, amely a több tonnányi adomány célba juttatásáról is gondoskodik, írta keddi közleményében a pécsi önkormányzat.

Köszönetünket szeretném kifejezni azoknak a pécsieknek, magánszemélyeknek és vállalkozóknak egyaránt, akik adományokat ajánlottak fel a horvát város bajba jutott lakóinak. Óriási dolognak tartom, hogy a pécsiek a koronavírus járvány okozta nehézségek közepette is fontosnak tartották, hogy önként segítséget nyújtsanak a horvát város polgárainak, szolidaritásuk és tenni akarásuk példaértékű.  Az adományokat egyébként az önkormányzat együttműködő partnere, Magyarország egyik legnagyobb és legrégebbi humanitárius szervezete, a Vöröskereszt koordinációjában kedden juttatják el a horvát város lakóinak – idézi a városházi sajtóközlemény Nyőgéri Lajost, Pécs szociális ügyekért felelős alpolgármesterét.

A kamionnyi segélyszállítmányt hétfőn délután állították össze a szervezet pécsi telephelyén, majd kedden délelőtt indultak vele útnak Horvátországba, tudatta a pécsi városháza.

Sok más település is segített, Szigetvárról vasárnap indult szállítmány

Lapunk úgy tudja, más baranyai településekről is igyekeztek adománnyal segíteni a bajba jutott embereket. Szigetvárról információink szerint már vasárnap indult egy szállítmány. Szigetváron a városi, a horvát és a német önkormányzat, a Magyar Vöröskereszt Szigetvári Szervezete, a Szigetvári Autósiskola és civil szervezetek szerveztek adománygyűjtést a horvátországi földrengés károsultjainak.

Úgy tudjkuk, három kisteherautónyi adomány gyűlt össze szombat reggelig, de az egyik helyi vállalkozó telephelyén még aznao is érkeztek az adományok. Vasárnap reggel az egyik helyi cég, a Trust Hungary szállította el egy nagyobb teherautóval Sziszek (Sisak) városába az adományokat, ahol már a horvátok osztották el azokat a rászorulók közt.

KategóriákMETÁL