Merthogy most közlünk egy csomó fotót tüntetőkről, felszólalókról, politikusokról, túlórázó rendőrökről,. És persze a városról, mely széllel csókol.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz MTI is tudósított Pécsről, ők meglehetősen szigorúak voltak a számokat illetően, 500 fősre tippelték a tömeget – ezt a számot vette át az elmúlt tüntetés után tojással megdobált Dunántúli Napló online lapja, a Bama is.

És valóban voltak ötszázan, habár inkább háromszor, mint kétszer ötszázan. Ezernél többen voltak már a vonulás kezdete előtt ugyanis, habár a nagy kékség sötétség miatt nem lehetett rendesen megtippelni a Barbakánnál összegyűlt embereket. Az Aradi vértanúk útján már látszott, hogy ezernél többen voltak, úgy 1200-1300 ember állhatott be a menetbe, és ez a szám a Széchenyi téren sem tűnt kevesebbnek, ahol az este véget ért, beszédekkel, és a Momentum/MSZP/DK által tett bejelentésekkel, hogy ők támogatják Péterffy Attila, a Pécsi Hőerőmű volt vezérigazgatója pécsi polgármester-jelöltségét.

Az MTI azt is írta, hogy itt jelentette be Péterffy Attila, hogy elindul a polgármesteri címért 2019-ben. Ami abból a szempontból igaz, hogy nyilvánosan, tömeg előtt, élőben valóban, de amúgy a múlt ősszel már bejelentette, éppen a Szabad Pécsen, EBBEN a nagy, összegző, a pécsi polgármester-jelöltekről szóló cikkünkben. Sőt, egy kisebb interjút is közöltünk a cégvezetővel nemrégiben, abban sem titkolta, hogy polgármester-jelöltként indul, és milyen tervei vannak.

?Felelős gazdára van szükség. Ez kell az országban és Pécsett is. Eljött az ideje, hogy olyan gazdái legyenek ennek a városnak, akik az egyéni érdekeik helyett a közösségéit helyezik előtérbe.”

? ezt Péterffy Attila, a mostantól három párt támogatását élvező független pécsi polgármester-jelölt mondta beszédében.

A pécsi tüntetésen a Barbakánnál pénteken este is sötét volt, pont ott nem égtek a köztéri lámpák, ahol gyülekeztek, de tudomásunk szerint ez már napok, talán hetek óta így van.

Fotók: Pál Zsombor/Szabad Pécs

KategóriákMETÁL