KAPOSVÁRNem ám a Kétfarkú Kutya Párt meg az emberek körében oly népszerű négyszínfestés miatt, hanem gaz csuklyás rongáló garázdák ellen hozott csütörtökön a kaposvári közgyűlés szigorú rendeletet, bizonygatták a város kormánypárti vezetői. A helyi jogszabálymódosítás után, májustól egyebek mellett tilos lesz a járdákat és az utakat is lefesteni, vagy rajzokat készíteni rá. Kivéve, ha az lemosható vízzel (igaz, takarítási költség akkor is lehet belőle), avagy ha előzetesen erre a tulajdonos engedélyt adott. Cikkünk szerkesztett verizója a pénteki Magyar Nemzetben is megjelenik, és olvasható az MNO.hu-n is.

A cikk a hirdetés után folytatódikElfogadta csütörtökön Kaposvár közgyűlése, az együttélés szabályairól szóló helyi rendeletnek a módosítását, amellyel megtiltják a városban a járdák, utak lefestését. Illetve azt is. A képviselők ugyanis nem győzték hangsúlyozni, hogy nem a ?kutyapártról?, és nem a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozásáról szól a szigorítás, hanem a hosszú évtizedek alatt, rengeteg pénzből létrehozott közvagyon megvédéséről. Elmesélték, hogy az éjszaka leple alatt csuklyás alakok rongáltak meg, spréztek össze szemetesedényeket, kandelábereket, padokat.

Az ellenzéki sajtó azonban nem erre figyelt fel, amikor kiderült, milyen rendeletmódosításra készülnek. Azt írták,  mindez a MKKP, illetve elhíresült négyszínfestési akcióik elleni keménykedés. Azokra ugyanis eddig nemigen volt ellenszere a Fidesznek. Ha intézkedtek is a rendőrök, el kellett engedniük a járdafestőket, s a bíróság szerint is ez sokkal inkább véleménynyilvánítás, mintsem rongálás.

Pécsett például a rendőrök nem tudták eldönteni, szabálysértés-e a töredezett aszfalt kifestése. Kaposvárott azonban ? a most elfogadott rendelet szerint – május elsejétől a közterületfelügyelők, akár 50 ezer forintos helyszíni bírságot szabhatnak ki az előzetes engedély hiányában készült aszfaltrajzokra. Azokra, amelyeket nem lehet vízzel eltávolítani. Amelyeket igen, azok készítőivel az eltakarítás költségeit fizettetik meg, mér ha ha le nem mossák előbb.

A rendeletmódosításra a kormánypártiak, tizenhárman igennel, az LMP-s Felder Frigyes nemmel szavazott, a két jobbikos, és az MSZP-DK-Együtt két képviselője tartózkodott.

Krétával a jövőben is lehet festeni az aszfaltra és a térkőre is Kaposváron, feltéve ha utána lemossák, avagy kifizetik a takarítás költségét – Csütörtökön azonban, amikor fotónk készült, még ezt sem kellett vállalni elviekben – A ?Kutyapárt”  passzivistái azonban azt ígérték, estére eltüntetik a Szita Károly polgármester számára kellemetlen feliratot (frissítés: a feliratot kora estére valóban eltüntették)  ? A háttérben pedig az látszik, hogy az akció részeként felhúzták egy oszlopra az MKKP ?zászlaját”, egy másikra pedig egy MSZP-s zászlót is

Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere is azt emelte ki, hogy a helyi emberek érdekében megvédik a köz vagyonát, megbüntetik, aki azt rongálja ? ezért módosítanak. Ám ő azt is mondta, hogy a szigorítás nem a Kuyta Pártról szól, hanem az MSZP-ről is: összeálltak ugyanis most.

Igaz, a korábban szakszervezetisként és civilként is ismert, most a helyi MSZP-t erősítő emberként bemutatkozó Árok Kornél is kiállt a Kutya Párt mellett. A viccpárt egyik helyi embere, Tóth Barnabás és Árok is azt mondta kérdésünkre, hogy elfogadhatatlannak tartják a szigorítást, a véleménynyilvánítást korlátozását. Ők és több MKKP-?passzivista? szerdán egy, Szita Károly számára kellemetlen feliratot pingáltak a kaposvári városháza előtti térre, színes krétával: Krakusvár. Márpedig ismert tény, hogy Szita Károly III/II-es ügynök volt Krakus Péter fedőnéven. Azt ígérték, a feliratot estig lemossák.

KategóriákMETÁL